Acordeonistul Vasile Rusu a cântat la Art House Café

Cu 20 de ani în urmă, publicul chișinăuean aștepta cu nerăbdare zilele de vineri pentru programele ieșite din comun, serile de vineri, „Vineri seara la „Eugene Ionesco”. Începând cu vara aceasta, evenimente asemănătoare, având ca protagonişti artiști de valoare, au loc în fiecare joi, la acelaşi teatru, „Eugene Ionesco”, mai exact, la Art House Café din incinta TEI. Proiectul a fost lansat cu o șezătoare în memoria inegalabilei interprete Maria Drăgan, susținută de Zinaida Bolboceanu.

Joia trecută, am avut șansa de a-l asculta timp de mai bine de o oră, fără pauză, pe acordeonistul Vasile Rusu, membru al Orchestrei „Folclor”, un virtuoz care știe să facă, împreună cu instrumentul său cu clape, adevărate spectacole pentru public. Alături de el a evoluat și compozitorul Iurie Andronic care  a oferit o suită de melodii la acordeon.

Nu doar spectatorii de pe terasa Teatrului „E. Ionesco” îl urmăreau pe instrumentist, dar și trecătorii li se alăturau pentru a asculta câteva melodii interpretate la acordeon. Organizatoarea manifestării, Valentina Butnaru, președinta Societății „Limba Noastră cea Română”, a menționat pentru JURNAL: „Realizăm acest proiect din nostalgie pentru o perioadă fructuoasă în plan cultural, dorim să revenim la serile ce aveau loc acum 20 de ani, miraculoase pentru acele timpuri”. Scopul proiectului constă în valorificarea talentelor, genurilor, vocilor și în a oferi publicului întâlniri cu oameni de artă pe care nu a avut ocazia să-i cunoască.

Acordeonistul Vasile Rusu ne-a mărturisit că a răspuns cu plăcere invitației de a cânta la Art House Café. „Am venit să mă întâlnesc cu oameni de cultură,  pasionați de muzică și să le reamintesc de piese uitate din folclorul nostru”, ne-a spus Vasile Rusu.

Au mai fost prezenți artiști şi oameni de cultură din alte domenii: actrița Ala Menșicov, actorul Vitalie Drucek, arhitectul Ion Pascal, pictorul Sava Mihailicenco, interpreta de romanțe Silvia Goncear, poetele Călina Trifan și Liliana Armașu, ziariști, studenți  ș.a.

Joi, 9 august, publicul este așteptat la ora 19.30,  pentru  o seară  de  cobză și mandolină, cu instrumentiștii Pavel Țurcanu şi Victor Butnaru.

Ludmila Marian, stagiară


The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)