Accentul pe „memorie, nu pe „victorie” // Observator

Consiliul orăşenesc din Lviv, Ucraina, a hotărât, la 26 aprilie, să interzică folosirea simbolicii comuniste, naziste şi a URSS. Au votat „pentru” 74 de deputaţi, din 90.

O decizie similară de anul trecut a fost anulată de judecătoria raionului Galiţia din Lviv, la cererea procuraturii. Interdicţia se referă la afişarea simbolicii respective „atât pe clădirile publice, cât şi în timpul manifestărilor în masă” pe teritoriul oraşului Lviv.

În ziua de 8 mai, la Lviv va avea loc o acţiune în memoria victimelor celui de-al Doilea Război Mondial. Este prevăzută şi o rugăciune interconfesională la cimitirul Ianovski. Organizatorii îşi propun să pună accentul pe „memorie”, nu pe „victorie”, pentru „a diminua tensiunea creată în mod artificial în societate, în aceste zile”, declară organizatorii.

În afară de aceasta, Comitetul Executiv Lviv va organiza la Kiev, în sediul agenţiei UNIAN, o masă rotundă pe tema: „Modele de împăcare şi metode de raportare la trecut”, cu participarea experţilor ucraineni în tematica celui de-al Doilea Război Mondial. (N.N.)

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)