Abdelhamid Abaaoud, organizatorul prezumtiv al atentatelor de la Paris, este ţinta unei operaţiuni desfăşurate pe moment de forţele antiteroriste franceze

ataque-terrorista-en-paris-1991443h430

Miercuri dimineaţă, poliţia a organizat două operaţiuni la Saint-Denis în cadrul anchetei privind atentatele din 13 noiembrie. Procurorul Republicii Franceze a dispus arestarea a cinci suspecţi. Alţi doi bănuiţi au decedat în timpul asaltului forţelor antiteroriste. Cinci poliţişti au fost răniţi uşor. Unul dintre organizatorii prezumtivi ai atentatelor, Abdelhamid Abaaoud, a fost ţinta asaltului. Nu se ştie dacă el este sau nu în clădirea supusă asaltului.

teroristul

Abdelhamid Abaaoud

Cinci terorişti au fost identificaţi. Este vorba de doi kamikaze care au atacat Sala de concerte Bataclan, unul care s-a detonat lângă Stade de France, cel din Comptoir Voltaire şi de Salah Abdeslam, suspectat că ar fi implicat în atentate. Forţele de ordine franceze au anunţat că au fost lansate anunţuri de urmărire. Totodată, vocea unui djihadist francez, Fabien Clain, a fost identificată în nişte imagini video difuzate de Statul Islamic, revendicând atentatele din 13 noiembrie, potrivit Le Monde.

Paris şi Stade de France au fost ţinta, în seara zilei de 13 noiembrie, unor atacuri teroriste organizate simultan de trei echipe de djihadişti soldate cu circa 129 de morţi. 352 de persoane au fost rănite, din care mai multe sunt „în stare gravă”.