A traversat Canalul Mânecii cu mâinile şi picioare amputate

Philippe Croizon (42 de ani) s-a antrenat doi ani câte 35 de ore pe săptămână şi a intrat în Cartea Recordurilor. Acum 16 ani, viaţa lui Philippe Croizon s-a schimbat brusc. În momentul când demonta o antenă parabolică s-a electrocutat la 20.000 de volţi. În urma acestui accident, francezului i s-au amputat mâinile şi picioarele.

„Am decis să trăiesc”

Totuşi fostul muncitor metalurgist nu a cedat în ceea ce avea să devină cea mai importantă luptă a vieţii sale. Aflat pe patul de spital, Croizon şi-a propus să traverseze înot Canalul Mânecii. Iar după 16 ani, visul său s-a împlinit. În aceşti ani, a sărit cu paraşuta şi a scris o carte autobiografică „Am decis să trăiesc”.

Şi-a făcut singur echipamentul

Pentru a putea înota pe distanţa de 30 de kilometri, Philippe şi-a construit singur protezele pentru picioare. În plus, el s-a antrenat doi ani pentru această provocare, înotând 35 de ore pe săptămână. Când a început antrenamentele, într-o piscină, abia reuşea să lege două lungimi de bazin. Sâmbătă, a plecat din Folkestone, Anglia, şi a ajuns la Wissant, Franţa. Totul a durat 13 ore şi jumătate. Mult mai repede decât îşi propusese iniţial. A reuşit cursa vieţii.

S-a urcat imediat în vaporul care l-a însoţit şi s-a întors în Anglia. „Am spart toate barierele, am făcut să explodeze toate recordurile!”, a spus epuizat Croizon. El a fost însoţit în cursa vieţii de soţia sa, Suzana, de antrenorul personal, de un medic, de doi scafandri şi de un reprezentant judecătoresc care să omologheze performanţa.

3 kilometri pe oră a fost media cu care Croizon a înotat distanţa de 30 de kilometri. Un om normal înoată cu o medie de 4-5 kilometri pe oră.