A spintecat-o sub privirile copilului ei

ŞOCANT // A violat-o, a asfixiat-o, după care a luat un cuţit şi a spintecat-o sub privirile îngrozite ale copilului ei

Grozăvia a avut loc în oraşul Glodeni, în apartamentul victimei. Cineva a sunat la uşă, copilul acesteia a alergat şi, fără a întreba cine e, a deschis. Sărmanul nu ştia că acel care a intrat îi omorî mama. Bărbatul îl cunoştea pe copil şi pe mama acestuia. Cum a intrat, i-a spus copilului să intre într-o cameră de alături şi să stea acolo fără a scoate vreun sunet. După aceea, s-a năpustit asupra femeii, ameninţând-o că, dacă va ţipa, o va ucide.

Victima, în vârstă de 28 de ani, a încercat să scape din mâinele violatorului, însă acesta a lovit-o de câteva ori, apoi a violat-o. Satisfăcându-şi instinctul animalic, a apucat-o de gât şi a strâns-o până când aceasta şi-a dat obştescul sfârşit. Deşi vedea că femeia era deja moartă, individul nu s-a oprit aici, a luat un cuţit şi a început să-şi bată joc de corpul ei.

Mai întâi, i-a tăiat un sân, apoi celălalt, i-a zgâriat faţa, i-a spintecat cutia toracică, vrând să-i scoată inima, însă nu a făcut-o.

Crima a durat aproximativ două ore sub privirile copilului victimei. Înainte de a pleca de la locul faptei, suspectul a intrat în camera copilului şi i-a spus să se culce, văzând că băiatul s-a băgat în pat, a acoperit cadavrul cu o pătură şi a dispărut.

Copilul a povestit amănunţit cele întâmplate

Băiatul a adormit, iar în dimineaţa următoare s-a trezit şi a văzut corpul mamei sale acoperit cu o pătură. A strigat la ea de câteva ori, a pipăit-o, însă, nimic, speriat, a ieşit la balcon şi a ţipat cât l-a ţinut gura. A fost auzit de bunicii săi care locuiesc cu un etaj mai jos, aceştia au venit în grabă şi au descoperit corpul nurorii lor într-o baltă de sânge.

Şocaţi, bunicii au stat câteva clipe neclintiţi, au alertat poliţia şi ambulanţa. Poliţiştilor le-a fost uşor să-l identifice pe făptaş, deoarece băieţelul victimei, în vârstă de 4 ani, le-a povestit totul, din momentul deschiderii uşii până la plecarea individului. Suspectul este un tânăr din aceeaşi localitate care, de câţiva ani, consumă substanţe narcotice.

În momentul arestării, acesta era la un prieten, în compania căruia îşi petrecea aproape tot timpul. Fiind sub influenţa substanţelor narcotice, delira, spunând că nu a omorât pe nimeni. După ce poliţiştii i-au adus mai multe probe, şi-a recunoscut vina.

Procurorul Constantin Cojocaru ne spune că individul este cercetat pentru omor deosebit de grav şi va petrece următorii 25 de ani după gratii.

A omorât-o deoarece nu a dorit să-i fie soţie

Victima şi cel care i-a luat zilele se cunoşteau de mult timp, aceştia au avut o relaţie amoroasă. Fata însă l-a ignorat deoarece era violent şi consuma stupefiante. Cu cinci ani în urmă, victima s-a căsătorit cu un alt bărbat, iar la un an şi ceva a născut un băieţel. Copilul însă nu s-a putut bucura mult timp de tatăl său deoarece acesta a decedat cu un an în urmă din cauza unei boli fatale.

Băieţelul a rămas în grija bunicilor şi sub supravegherea unui psiholog. Părinţii suspectului sunt profund dezamăgiţi de acesta, ei ştiau că era dependent de substanţe narcotice, însă au obosit să lupte cu el. După ce a decedat soţul victimei, suspectul bătea cărarea mai în toată ziua la uşa fostei iubite, implorând-o să se mărite cu el însă, de fiecare dată, a fost respins.

Cei care îl cunosc spun că făptaşul, înainte de comite crima, a mărturisit de mai multe ori că, dacă nu se va însura cu victima, o va omorî, lucru pe care l-a şi făcut. Victima a fost înmormântată lângă soţul ei la un an de la moartea acestuia.

Carolina Chirilescu