A schingiuit-o cu o creangă de vişin

TORTURĂ // „Mai întâi, a bătut-o cu o deosebită cruzime pe Ludmila, i-a aplicat circa 24 de lovituri, apoi a schingiuit-o cu aceeaşi creangă”

Un tânăr de 21 de ani, fiind în stare de ebrietate, a violat şi schingiuit o femeie de 37 de ani. După un chin terifiant de câteva ore, femeia a decedat în Secţia Reanimare a Spitalului raional Glodeni.

Tragedia a avut loc săptămâna trecută într-o comună din raionul Glodeni. Ludmila Adam, victima, se afla în vizită la concubinul său când a venit şi presupusul agresor cu câteva sticle de alcool. După ce au consumat toată băutura, tânărul a ieşit în curtea casei, a rupt o creangă de vişin şi i-a agresat pe cei doi. Mai întâi, a bătut-o cu o deosebită cruzime pe Ludmila, i-a aplicat circa 24 de lovituri, apoi a schingiuit-o cu aceeaşi creangă, după care s-a năpustit şi asupra concubinului, deoarece acesta dorea să-l denunţe la poliţie.

Mătuşa victimei, care trecea întâmplător pe acolo, auzind ţipete, a intrat şi a dat peste nepoata sa întinsă pe podea. Speriată, femeia a anunţat poliţia şi ambulanţa. La sosirea ambulanţei, Ludmila deja făcuse un stop cardiac, iar cel de-al doilea i-a fost fatal. A decedat în Secţia Reanimare a Spitalului raional Glodeni. Conform raportului de examinare medico-legală, victima a suferit traume grave în feţei, toracelui, hemoragii ale ţesuturilor moi ce corespund vătămării corporale uşoare. Cauza decesului a constituit-o intoxicaţia cu alcool.

Potrivit procurorului Constantin Cojocaru, tânărul şi-a recunoscut vina şi a povestit cu lux de amănunte cele întâmplate. Acesta se află în arest preventiv şi este cercetat în baza articolului 172, Codul Penal al Republicii Moldova, acţiuni violente cu caracter sexual, însoţite de torturarea victimei. Dacă acesta va fi găsit vinovat, riscă o pedeapsă de la cinci la 12 ani privaţiune de libertate.

„Nu ne duceţi la casa de copii”

Ludmila Adam, victima, a fost căsătorită de două ori şi are, din prima căsnicie, două fetiţe de 4 şi 11 ani. După decesul mamei lor, acestea riscă să ajungă la casa de copii, deoarece tatăl lor natural nu are loc de muncă permanent şi consumă aproape zilnic băuturi alcoolice. În plus, acesta a fost judecat cu 13 ani în urmă pentru omor din neatenţie. Este vorba despre primul lor copil, un băieţel de o lună jumătate.

Familia Adam face parte din categoria familiilor social vulnerabile. Ludmila ducea un mod de viaţă dezordonat, consumând permanent băuturi alcoolice, iar cele două copile cerşeau mila vecinilor şi a rudelor. În toţi aceşti ani, cele două fetiţe au fost hrănite şi adăpostite de mătuşa mamei lor, Eugenia, o bătrână de 70 de ani, care, după moartea nepoatei sale, a declarat că numai poate avea grijă de aceste fetiţe din motive de sănătate. Cele două copile au spus că nu vor să fie duse la casa de copii, mai ales că vor fi plasate separat – cea mică – la casa de copii, iar cea mare – la internat. Ele îşi doresc foarte mult să rămână împreună, deoarece în toţi aceşti ani au îndurat şi foame, şi frig, au umblat şi desculţi, şi dezbrăcate, dar au fost împreună. „Mama noastră bea des, dar când era trează, era o mamă bună, ne făcea de mâncare, ne mai bătea ea, dar oricum o iubeam, acum ne va fi greu fără ea. Acum, dacă ne vor da la casa de copii, nu ştiu ce vom face. Vreau să rămân în sat, sunt mai mare şi voi avea grijă de sora mea mai mică, nu ne duceţi la casa de copii”, ne-a spus fetiţa cea mai mare.

Potrivit asistentului social, Lidia Cenuşă, la primăria din comună s-a prezentat fratele răposatei, împreună cu soţia, şi au depus cererea de a lua sub tutelă pe cele două surori Adam. În timpul apropiat, comisia care va examina acest caz urmează să stabilească dacă cele două fetiţe vor fi amplasate în familia rudelor lor sau vor fi repartizate la casa de copii şi internat.

Carolina Chirilescu

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău