A pus la cale omorul iubitului său

„Trebuia pedepsită mai aspru, numai noi ştim prin ce am trecut în 2003, când fratele meu a fost omorât cu sânge rece”, declară fratele decedatului, Octavian Marian

flagrant1

Foto simbol

Din cauza banilor, a comandat omorul iubitului, după care s-a ascuns nouă ani în România, însă după ce a fost extrădată şi a avut mai multe procese de judecată, Curtea Supremă de Justiţie a condamnat-o la 14 ani de închisoare, iar sentinţa este una irevocabilă. În 2013, JURNAL a descris cazul lui Vitalie Marian, un tânăr de 29 de ani, care a fost omorât şi aruncat în Nistru. Prietena sa, Olga B., ar fi fost cea care a comandat omorul şi care aştepta ca Curtea Supremă de Justiţie să-i facă dreptate. Aceasta se declara nevinovată, însă, după cercetarea tuturor probelor, la 21 ianuarie 2015, Curtea Supremă de Justiţie a condamnat-o la 14 ani de închisoare, decizia fiind irevocabilă.

Totul s-a întâmplat în 2003, când Olga a luat decizia să-i spună iubitului său, Vitalie Marian, care muncea în Israel, că vrea să pună punct relaţiei lor amoroase. Însă ambii au hotărât că vor decide când Vitalie va reveni în ţară. În aceeaşi zi, acesta a transferat pe contul bancar al Olgăi 7900 de dolari. O parte din banii pe care îi trimitea îi dădea fratelui său şi o parte mamei sale. „Aveam un carnet în care duceam evidenţa fiecărei cheltuieli, până şi a cursului valutar la care schimbam dolarii. Au rămas 4735 de dolari, pe care intenţionam să-i restitui la întoarcere”, spunea Olga.

A fost omorât în ziua în care s-a întors acasă

Pe 19 iunie 2003, Vitalie a revenit acasă şi până în seară a fost omorât de trei poliţişti – Iurie Afanasiev, Vadim Garama, Iurie Buruian, ultimul fiind chiar noul iubit al Olgăi. Olga recunoaşte că, după ce l-a întâlnit pe Vitalie Marian la Aeroport, la insistenţa acestuia, l-a chemat pe viitorul său soţ, Iurie Buruian, care a venit cu alţi doi colegi de-ai săi. „Când a venit acasă, Iurie avea obrazul lovit. El mi-a spus că s-a iscat o bătaie şi Vitalie a pierdut cunoştinţa. Au plecat să-l transporte la spital, însă, pe drum, şi-a revenit. Eu l-am rugat să-mi arate staţia la care l-au lăsat, am mers şi nu era nimeni în staţia respectivă. Ulterior, am aflat din presă că Vitalie a fost găsit în Nistru”, declara în 2013 Olga. Pe 23 iunie 2003, în Nistru, a fost descoperit corpul neînsufleţit al unui bărbat de 29 de ani, Vitalie Marian. Asasinii au încercat să ascundă urmele infracţiunii, aruncându-l pe Vitalie în apă.

Olga a fost extrădată de autorităţile române şi pusă pe banca acuzaţilor. Învinuirile sunt de-a dreptul grave. Tânăra a fost condamnată la 14 ani de puşcărie pentru instigare la omor.

S-a ascuns nouă ani în România

După ce au fost reţinuţi cei trei poliţişi suspecţi în cazul omorului lui Vitalie Marian, Olga a plecat la o cunoştinţă în România, unde s-a ascuns timp de nouă ani. Lucru pe care fratele victimei, dar şi procurorii l-au calificat drept tentativă de a fugi de răspundere penală şi care ar confirma că Olga ar fi fost cea care a pus la cale omorul. După nouă ani, Olga a fost extrădată de autorităţile române şi pusă pe banca de acuzaţi. Învinuirile sunt de-a dreptul grave. Tânăra a fost condamnată la 14 ani de puşcărie pentru instigare la omor comis cu o deosebită cruzime. Mai mult, potrivit procurorilor, aceasta ar fi achitat aşa-numiţii „killeri” să execute crima sângeroasă, motivul fiind datoria pe care o avea la Vitalie Marian.

Olga nu-şi imaginează viaţa de mai departe de după gratii. Astăzi, se află în Penitenciarul nr. 13 din Capitală. „Prefer să se încheie totul cu moartea mea decât să execut 14 ani de închisoare, pentru nu ştiu ce. Cineva ar trebui să deschidă ochii”, declara aceasta în 2013.

The following two tabs change content below.