A omorât-o cu sânge rece şi nu regretă nimic

ŞOCANT // Şi-a bătut concubina cu pumnii, picioarele şi cu un cablu electric până a lăsat-o fără suflare

Gelozia şi băuturile alcoolice pun stăpânire pe minţile oamenilor, iar aceştia se transformă în fiare, îşi bat copiii, soţiile, rudele, părinţii, prietenii până îi lasă fără suflare. Aşa s-a întâmplat şi cu Ala, o tânără de 25 de ani, care era în concubinaj cu Sergiu, un tânăr agresiv şi gelos. Acesta, din motiv de răzbunare, deoarece aflase că iubita sa doreşte să-l părăsească, a luat un cablu electric şi a bătut-o cu o deosebită cruzime până când aceasta şi-a dat obştescul sfârşit.

Totul s-a întâmplat în Mincenii de Jos, Rezina, pe la ora 00.00, în casa lui Sergiu R. Acesta, din motiv de răzbunare, în decursul unei ore, i-a aplicat concubinei sale, Ala M., multiple lovituri cu pumnii, picioarele şi cu un cablu electric. După ce a văzut că aceasta nu dă niciun semn de viaţă, a culcat-o pe un pat în bucătăria de vară şi a acoperit-o cu o plapumă. Victima a decedat din cauza multiplelor răni şi a hemoragiilor interne şi externe. A doua zi dimineaţa, vecinul inculpatului a telefonat-o pe mama victimei şi a rugat-o să o găsească pe fiica sa deoarece, cu o seară înainte, aceasta şi-a lăsat fiica sa în vârstă de doi ani în grija lui şi până la acea oră nu venise după ea. Speriată, mama victimei l-a telefonat pe concubinul fiicei sale şi l-a întrebat unde este fiica ei, la care acesta i-a spus că a plecat de cu seară şi nu ştie unde este. După ce a închis telefonul, o vecină i-a spus că l-a văzut pe Sergiu R. cum o bătea pe Ala cu pumnii şi picioarele, iar aceasta era jos şi nu se mişca. După cele auzite, mama victimei l-a rugat pe vecinul la care victima şi-a lăsat fetiţa să meargă să vadă dacă fiica sa este acolo, acesta a găsit-o pe Ala pe un pat afară fără suflare. Iniţial, nu a recunoscut-o deoarece faţa Alei era plină de vânătăi, însângerată, iar corpul său parcă era sfâşiat de animale.

Procurorul Anatol Maliuta, care a investigat acest caz, ne-a comunicat că suspectul a fost reţinut şi cercetat conform articolului 145, alineatul 2, lit. j, Codul Penal al RM, infracţiune excepţional de gravă, pentru care legea prevede pedeapsa maximă – detenţiunea pe viaţă.
În instanţa de judecată, inculpatul şi-a recunoscut vina şi a declarat că nu regretă nimic din cele întâmplate, nici măcar faptul că a lăsat un copil de doi ani fără mamă. În plus, a declarat că fetiţa victimei a avut noroc că, în acel moment, nu era împreună cu mamă-sa. Fiind supus expertizei psihiatrice, acesta a fost recunoscut responsabil în momentul comiterii crimei. Vecinii şi cei care îl cunosc pe inculpat spun că acesta o bătea des pe victimă şi o ameninţa că, dacă îl părăseşte, o omoară după care se sinucide.

Carolina Chirilescu

The following two tabs change content below.