A născut acasă doi copii, asistată de soţul său

Dragos,f.nadea roscovanu.jpg

Foto simbol

Este vorba de o femeie în vârstă de 33 de ani din orăşelul Călăraşi, care i-a născut pe cei doi copii ai săi la domiciliu, unul în 2014 şi altul în 2016. Naşterea a fost asistată de soţul său. Medicii şi asistenţii sociali din localitate spun că vina o poartă bărbatul femeii, care, din motive religioase, nu are încredere în personalul medical şi nici nu lasă pe nimeni din aceştia să consulte micuţii. Femeia Ultima a avut ultima naştere la 15 ianuarie curent, scrie ziarul „Expresul” de la Ungheni.

Bărbatul s-ar fi informat din internet despre procesul unei naşteri. Acesta le-a spus medicilor că ştie cum să acţioneze în timpul unei naşteri, ceea ce a făcut pentru ambii săi copii. În prezent, potrivit spuselor medicilor din raionul Călăraşi, de departe, copiii şi femeia arată bine, adică sunt sănătoşi. Aceştia nu s-au adresat până în prezent la Centrul de Sănătate din Călăraşi, ca lăuza şi nou-născutul să fie consultaţi de medici, a spus pentru „Expresul” șeful Centrului de Sănătate din Călărași Nicolae Lupu.

Medicii nu au ştiut nici că femeia este însărcinată pentru a doua oară. Au aflat abia la 30 de săptămâni de sarcină, când soţul acesteia s-a prezentat la Centrul de Sănătate Călăraşi pentru a i se elibera buletinul pentru concediul medical de maternitate, spune Nicolae Lupu, șeful Centrului de Sănătate din Călărași.

Astfel, medicii au aflat și ei despre nașterea acestui copil. Tot Nicolae Lupu mai spune că în 2014, femeia a născut o fetiţă. A fost prima naştere. După ambele naşteri, în a opta zi, soţul femeii s-a prezentat la Centrul de Sănătate Călărași pentru eliberarea actului care confirmă nașterea copilului.

„Conform legislației, atunci când nașterea are loc la domiciliu, o echipă specială examinează lăuza și nou-născutul, după care i se acordă actul solicitat. Dar și proaspăta mămică și nou-născutul trebuie să se prezinte în primele zece zile de la naștere la secția maternitate, unde vor fi examinați”, a explicat Nicolae Lupu. Prima dată, în 2014, tânăra familie s-a conformat.

La un an şi trei luni, istoria s-a repetat. Al doilea copil s-a născut la 15 ianuarie curent. Până în prezent, lăuza cu nou-născutul nu a fost văzut de medici. Tatăl copiilor nu vrea ca bebelușul să ia vreo infecție de pe undeva. Medicii, la rândul lor, insistă să vadă lăuza și nou-născutul. Suntem totuși în secolul al XXI-lea, a spus Nicolae Lupu.

Medicii din raion spun că de acest caz ar trebui să se ocupe poliţia.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)