A mai zburat un viceministru de la Educaţie

onofrei

Liliana Nicolăescu-Onofrei. Foto: moldova2020.net

 

PL intră în pâine la Ministerul Educaţiei. După instalarea în funcţia de ministru al Educaţiei a Corinei Fusu, se procedează la disponibilizări şi numiri în concordanţă cu interesele de partid. După ce a fost numită drept viceministru al Educaţiei o “activistă” a formaţiunii, Cristina Boaghi, cu experienţă vastă în ale Educaţiei, bănuim noi, acum a venit rândul unui alt viceministru să facă loc unui pelist.

Astăzi şi-a anunţat demisia pe Facebook Liliana Nicolăescu-Onofrei. Aceasta relatează discuţiile pe care le-a avut cu noul ministru. „’Nefiind membru de partid, nu ai ce căuta!’. Am rugat-o să-mi zică așa cum este, înțeleg prea bine ce se întâmplă și voi depune cererea. ‚Așa facem’, mi-a răspuns. Am depus cererea de demisie la 17 august…”

În cadrul aceleiaşi postări, Nicolăescu-Onofrei dezvăluie situaţia din cadrul ministerului, precum şi favoriţii noului ministru: „Rămân cu inima alături de toți acei colegi ai mei care sunt acum într-o situație mai mult decât tristă la minister. Nu sunt ascultați. Nu sunt auziți. Nu sunt consultați tocmai pe probleme în care ei sunt experți… Sunt șocată că dna Fusu lucrează zi de zi cu Crudu. Da, acel Crudu pe care am fost nevoiți, ‚mulțumită’ sistemului nostru judecătoresc, să-l reangajăm la minister”.

În încheierea textului său, fostul viceministru Nicolăescu-Onofrei are un mesaj pentru Corina Fusu, în care îşi exprimă speranţa că aceasta va fi capabilă să devină până la urmă un adevărat ministru. „Doamnă Fusu, înțeleg că faceți parte dintr-un partid care v-a cerut să acceptați această funcție. Permiteţi-mi să vă spun, cu toată sinceritatea, că depinde doar de dumneavoastră dacă veți reuși să deveniți un ministru adevărat. Un ministru care să poată lua decizii corecte. Un ministru care să poată convinge de justețea deciziilor sale un minister, un guvern, un partid, un parlament, o societate. Cât despre mine, în acest moment, singura politică pe care înțeleg să o fac și voi face-o este cea educațională”.

The following two tabs change content below.