A început o nouă stagiune la „Satiricus „Ion Luca Caragiale”

Teatrul Naţional „Satiricus „Ion Luca Caragiale” şi-a deschis cea de-a XXII-a stagiune vineri, 12 octombrie, cu spectacolul „Ţara asta a uitat de noi…” de Constantin CHEIANU, în regia directorului artistic al teatrului, Sandu GRECU.

De fapt, am putea afirma că actuala stagiune a început încă în luna septembrie, când trupa s-a deplasat la Brest, Belarus, unde a participat la un festival internaţional de teatru cu spectacolul „Maestrul şi Margareta”, iar la începutul lui octombrie „Satiricus „Ion Luca Caragiale” a participat la alt festival, în oraşul Nikolaev, Ucraina, cu spectacolul „Carmen” de P. Merimee, ambele spectacole fiind înalt apreciate de critica de specialitate şi de spectatori.

Spectacolul „Ţara asta a uitat de noi…”, dedicat aniversării a 20-a a Independenţei Republicii Moldova, are o biografie scenică proprie, este solicitat de public, abordând o temă deosebit de dureroasă – conflictul militar de pe Nistru, din anul 1992. În spectacol şi-au găsit reflectare pagini emoţionante ale luptei şi sacrificiului unor combatanţi, ale umilinţelor la care au fost supuşi de către autorităţi în situaţia lor de veterani de război. Revolta acestor eroi, mobilizarea lor exemplară constituie un model de rezistenţă pentru semeni.

Evident, noua stagiune va oferi publicului mai multe surprize, printre care  două premiere – „Pescăruşul” şi „Nunta” de Cehov, precum şi o premieră după cunoscuta piesă a lui Matei Vişniec „Angajare de clovn”.

 

C.D.

 

 

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)