A fost simplificată procedura privind obținerea certificatului de naștere românesc

a-fost-simplificata-procedura-de-obtinere-a-certificatului-de-nastere-romanesc-1425040952

Ambasada României în Republica Moldova informează că procedura de obținere a certificatului de naștere românesc s-a simplificat. Noua procedură permite depunerea actelor necesare obținerii certificatului de naștere românesc imediat după depunerea jurământului de credință față de România, informează un comunicat de presă emis de Ambasada României în Republica Moldova.

Această măsură vine în sprijinul cetățenilor care doresc redobândirea cetățeniei române prin scurtarea perioadei de timp pentru obținerea documentelor românești. Astfel, cetățenii care doresc depunerea documentelor pentru înscrierea actelor de stare civilă în aceeași zi cu data jurământului de credință față de România nu au nevoie de programarea prealabilă și sunt scutiți astfel de drum suplimentar la Secția Consulară.

Ambasada României informează de asemenea că cetățenii care doresc să își depună documentele necesare transcrierii actelor de stare civilă, la o dată ulterioară, trebuie să se programeze la ghişeele de informatii sau prin sistemul Call Center, la numărul de telefon 022 855 002, disponibil de luni până vineri, între orele 8.00 și 14.00.

Ambasada României în Republica Molodva reamintește că actele necesare obținerii certificatului de naștere românesc pentru cetățenii născuţi pe teritoriul Republicii Moldova sunt: certificatul de naștere emis de autoritățile Republicii Moldova (original și copie legalizată), certificatul de căsătorie sau extrasul de căsătorie, certificatul de divorț sau de deces (în cazul persoanelor divorțate sau văduve, în copie simplă), buletinul de identitate valabil (în copie simplă) și certificatul de cetățenie română, se spune într-un comunicat de presă emis de Ambasada României în Republica Moldova.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)