A fost semnat Tratatul privind regimul de frontieră dintre R.Moldova și România

Tratatul privind regimul de frontieră dintre R.Moldova și România a fost semnat de către premierul moldovean, Vlad Filat, și ministrul de externe al României, Teodor Baconschi.

„De când România a recunoscut independența RM, n-am reușit până acum să realizăm atât de multe, într-un interval atât de scurt. Acest document completează un pachet ce conține deja alte 11 documente, printre care și acordul privind micul trafic la frontieră, ceea ce demonstrează că România și R.Moldova pot colabora cu rezultate concrete. În loc să ne războim în ipoteze imaginare, am trecut la acțiuni”, a declarat Teodor Baconschi, după semnarea tratatului.

La rândul său, premierul Vlad Filat a menționat că semnarea tratatului este finalitatea muncii depuse în acest an. „Acest document este semnat într-un context european și urmează să aducă reglementări europene. Privim cu mare responsabilitatea perioada următoare, având în vedere că Romania urmează să facă foarte curând parte din spațiul Schengen”, a declarat premierul Filat.

Totodată, Vlad Filat a menționat, în această dimineață, că importanța semnării tratatului este una extrem de mare, în situația în care „zona în care ne aflăm este una de maximă importanță pentru Europa de Est, iar procesele de aici trebuie să fie reglementate conform standardelor europene”. (jurnal.md)

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)