A fost reţinut un suspect în cazul omorului tinerei de la Hânceşti

Se spune că ucigaşul revine la locul crimei. În cazul omorului de la Hânceşti, unde a fost violată şi omorâtă cu sânge rece o tânără de 18 ani, suspectul a venit la înmormântarea victimei. Potrivit oamenilor legii, care au fost prezenţi la funeralii, suspectul a fost zărit de după un deal, privind cum zeci de prieteni şi apropiaţi ai adolescentei aruncă un pumn de ţărână peste sicriul coborât în groapă.

Ieri a fost petrecută pe ultimul drum Galina Ghimbaţov, cea mai frumoasă vânzătoare de flori din Hânceşti. A fost înmormântată alături de tatăl său, care a decedat cu mulţi ani în urmă, la mormântul căruia a venit fata în ziua în care a fost omorâtă.

Amintim că în noaptea de luni spre marţi, mama tinerei a alertat poliţia spunând că şi-a găsit fiica fără suflare în camera vecină. Atunci femeia a declarat că nu-şi poate explica ce s-a întâmplat. „Dimineaţa am vrut să o trezesc la lecţii şi, când m-am uitat, era deja rece. Eram în altă cameră. Televizorul a funcţionat toată noaptea şi n-am auzit nimic”, a declarat foarte calmă mama Galinei.

Astăzi, poliţiştii o îngrădesc de prietenii tinerei ucise fără milă, deoarece s-a stabilit că femeia ar fi complicele celui care i-a luat viaţa răposatei. Potrivit poliţiştilor, înainte de a fi omorâtă, tânăra a fost violată de un prieten de pahar al mamei sale. Vecinii spun că în acea seară, de Paştele Blajinilor, femeia a dat peste cap mai multe pahare de „sufletul celor morţi”. Ulterior, unul dintre amicii săi ar fi intrat în camera în care era Galina şi a abuzat-o sexual, după care a strangulat-o. Oamenii legii susţin că în timpul interogărilor, fiind luată la întrebări, mama tinerei a recunoscut că şi-a găsit fiica moartă, iar alături dormea presupusul asasin. L-ar fi ajutat să şteargă urmele de sânge, după care suspectul a fugit de la locul crimei, iar femeia a sunat la 902.

Prietenii şi colegii de clasă ai tinerei asasinate nu-şi pot explica cum a putut mama Galinei contribui la ascunderea omorului fiicei sale. „Chiar dacă făcea abuz de alcool, Galina vorbea doar de bine despre mama sa şi îşi dorea din tot sufletul să o trateze de acest viciu”, ne spune Olga, o prietenă apropiată a victimei.

Pe 29 aprilie curent, Galina a sărbătorit 18 ani, iar pe pagina sa de pe o reţea de socializare a scris: „Deja sunt 18 ani. Mulţumesc mamei pentru această zi”. Cu ocazia zilei sale de naştere, prietenii i-au dedicat un filmuleţ, iar exact peste 13 zile, pe 13 mai curent, Galina şi-a găsit sfârşitul în propria casă, fiind violată şi omorâtă de un iubit de-al mamei sale.

Femeia are statut de bănuit. Nu a fost reţinută, dar are interdicţia de a părăsi localitatea. Vecinii spun că, de când s-a aflat că este complice, nu iese din casă, îi este frică.

Suspectul de 34 de ani a fost reţinut pentru 72 de ore. Dacă va fi găsit vinovat, riscă să-şi petreacă restul vieţii după gratii. Galina va rămâne în memoria celor apropiaţi ca o fată întotdeauna zâmbitoare şi plină de viaţă.

S.P.

 

The following two tabs change content below.