„A fost plimbat de mânuţă” // Ce declara în 2015 Iurie Leancă despre Chiril Gaburici

Iurie Leancă și Chiril Gaburici sunt acum în aceeași barcă „tehnocrată” a Partidului Democrat. În 2015, aceleași personaje s-au aflat în tabăra liberal-democraților. După ce a  fost respinsă candidatura sa la funcția de premier, Leancă ne-a declarat supărat în cadrul unui interviu despre actualul său coleg de la guvern: „Gaburici a fost plimbat de mânuţă, la comunişti, la liberali. Era o altă formă de manifestare a susţinerii”.

„Îmi amintesc cum umblam cu consultările pe la grupurile parlamentare, la PL şi la comunişti. La liberali am mers după vot, iar la comunişti doar ca să-i consult. După ce a fost desemnat Gaburici, a fost plimbat de mânuţă, la comunişti, la liberali. Era o altă formă de manifestare a susţinerii. Nu am văzut nici în cazul Maiei Sandu să beneficieze de susţinerea pe care PLDM a acordat-o lui Gaburici”, ne-a declarat supărat Leancă în cadrul unui interviu.

În plus, el nu a ezitat să critice  Guvernul Gaburici pentru că garanțiile emise în 2015, după furtul miliardului. „Eu pot justifica doar prima garanţie de guvern, dar nu-mi pot explica cea de-a doua emisă prin martie de guvernul Gaburic!”, a spus el.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)