A fost arestat presupusul organizator al migraţiei ilegale a 11 cetăţeni moldoveni

Procuratura Generală l-a pus joi sub învinuire pe bărbatul care ar fi organizat migraţia ilegală a celor 11 cetăţeni moldoveni, reţinuţi la începutul lunii septembrie de către organele de drept ale Egiptului.

În aceeaşi zi, Judecătoria sectorului Centru a admis parţial demersul procurorilor, eliberând pe numele acestuia un mandat de arestare pentru 15 zile. „Noi am cerut ca acesta să stea în arest preventiv 30 de zile”, a declarat pentru JURNAL Viorel Ciobanu, procurorul care investighează acest caz.

Anchetatorul a menţionat că bărbatul are 36 de ani şi este din Ialoveni. „Din datele pe care le avem, acesta ar fi organizat, în intervalul lunilor mai – iulie 2010, migraţia ilegală pe teritoriul Israelului a 13 cetăţeni moldoveni, prin tranzitarea Egiptului. Învinuitul a acţionat în cadrul unui grup criminal organizat în comun cu alte persoane, identitatea cărora nu a fost stabilită. Doi moldoveni au reuşit să scape şi au ajuns în Israel”, susţine Ciobanu.

Potrivit procurorului, ancheta este una anevoioasă şi de durată, pentru că infracţiunea a avut loc pe teritoriul mai multor state. „Vom efectua acţiuni de urmărire transfrontalieră. Vom apela la colegii noştri din Ucraina şi Egipt”, a menţionat anchetatorul.
„Bărbatul se află în Izolatorul Comisariatului de poliţie municipal. „Dacă va fi găsit vinovat, riscă să stea după gratii de la 5 la 7 ani”, a conchis procurorul.

Marina LIŢA

The following two tabs change content below.
Marina Liţa

Marina Liţa

Marina Liţa

Ultimele articole de Marina Liţa (vezi toate)