A apărut primul CD al Mariei Drăgan

„De s-ar afla cineva să-mi citească inima” – acesta e titlul primului CD al Mariei Drăgan, lansat la 32 de ani după moartea interpretei.

„CD-ul conţine cele zece piese care s-au păstrat în fonoteca radio. Se ştie că Maria Drăgan a cântat peste 500 de cântece şi preluări din repertoriul altor interpreţi şi de peste Prut. Este un CD însoţit de o broşură unde găsiţi toată bibliografia artistei, gânduri de la colegi de breaslă despre Maria Drăgan”, afirmă Tatiana Slivca, precizând că a lucrat intens timp de trei luni la pregătirea CD-ului.

Menționăm că Tatiana Slivca este prima jurnalistă de la Chișinău care a obținut titlul de Femeia Anului (2017) la Gala femeilor de succes din România, acest premiu i-a fost acordat pentru emisiunea „Zestrea neamului”.

La evenimentul de comemorare a Mariei Drăgan au venit rude ale artistei, colegi de breaslă, prieteni, interpreţi. Nina Crulicovschi a cunoscut-o personal pe celebra cântăreață: „Am făcut cunoştinţă cu Maria Drăgan în 1969. Maria Drăgan a fost unică şi Dumnezeu nu ne oferă în fiecare veac să avem aşa o voce. Aşa o voce şi un suflet ca al Mariei nu am mai întâlnit”.

„M-am bucurat foarte mult că s-au găsit oameni să spună la lume și să mai amintească încă o dată numele Mariei Drăgan”, mărturisește Mihai Ciobanu.

Natalia Barbu, prezentă la eveniment, a declarat: „Maria Drăgan a fost o femeie atât de frumoasă la chip şi la suflet. M-am îndrăgostit de această voce. Maria Drăgan este mai mult decât o valoare, este un simbol al muzicii populare românești”.

Maria Drăgan s-a născut în 1947, în satul Bălăureşti, Nisporeni, iar după 20 de ani de activitate, în anul 1986, a decedat răpusă de tuberculoză. În 1996, a fost creată Fundaţia „Maria Drăgan”, care are drept scop lansarea şi promovarea tinerilor interpreţi de folclor. În 2001, s-a desfăşurat prima ediţie a Festivalului-concurs de interpretare a cântecului folcloric „Vai, sărmana turturică”, dedicat interpretei. Numele artistei îl poartă astăzi străzi din Chişinău, Nisporeni şi Călăraşi.

The following two tabs change content below.
Irina Nechit

Irina Nechit

Irina Nechit

Ultimele articole de Irina Nechit (vezi toate)