9 sfaturi pentru a te înţelege cu soacra

RELAŢIA SOACRĂ-NORĂ // Cu un mic efort, poţi face ca această relaţie să funcţioneze. Gândeşte-te că nimic nu se compară cu liniştea şi pacea în familie

Indiferent dacă eşti proaspăt măritată sau într-o relaţie de lungă durată, crearea unei legături între tine şi părinţii lui este o provocare, în special cu cea care i-a dat viaţă. Nu este o regulă ca între soacră şi noră să existe un război, însă, în majoritatea cazurilor, relaţia nu este tocmai una de prietenie. Mai ales dacă cele două locuiesc sub acelaşi acoperiş.

Fie că nu te consideră suficient de bună pentru „odorul” ei, fie că i se pare că nu-l iubeşti, fie din simplă gelozie, probleme pot apărea. Înainte de a-i declara război, aminteşte-ţi că soacra este o simplă mamă care doreşte să-şi apere copilul. Totul se poate rezolva cu puţină răbdare şi înţelegere. Iată câteva sfaturi care te pot ajuta să porneşti cu dreptul în relaţia cu „viitoarea ta mamă”.

1. Vrei respect? Oferă respect.

Respectul trebuie să stea la baza oricărei relaţii. Asta înseamnă să asculţi şi să fii politicoasă. Regulile stabilite de la bun început o vor ajuta să înţeleagă exact care este locul ei în viaţa ta.

2. Nu cere sfaturi pentru a îmbunătăţi relaţia cu fiul ei

Chiar dacă îl cunoaşte mai bine şi anumite sfaturi îţi pot fi folositoare, apelând la ajutorul ei, este ca şi cum ai deschide Cutia Pandorei.

3. Ţine problemele de cuplu pentru discuţiile cu prietenele

Ca în cazul oricărei mame, fiul reprezintă mândria familiei. Nu-l critica de faţă cu ea. Având în vedere că ea a fost responsabilă de creşterea şi educaţia lui, s-ar putea ca micile defecte pe care le-ai descoperit să le ia personal şi astfel pot apărea certuri.

4. Împarte vizitele la părinţi în mod egal

Astfel nu vor exista discuţii pentru că petreceţi mai mult timp cu părinţii tăi decât cu ai lui.

5. Arată-i că ţii la fiul ei

Aceasta va fi mulţumită dacă va vedea că băiatul ei este pe mâini bune şi că este iubit.

6. Nu interveni în relaţia mamă-fiu

Chiar dacă este cu tine acum, nu va înceta să fie băiatul mamei. Încearcă să-l înţelegi şi nu-i critica mama.

7. Stabileşte un program de vizite

Dacă nu locuieşti împreună cu părinţii lui, stabiliţi împreună un program de vizite pentru a nu întâmpina surprize, nu întotdeauna binevenite. Roagă-i să sune înainte de a veni în vizită, motivând că din cauza programului încărcat s-ar putea să nu vă găsească acasă.

8. Ajut-o în treburile casnice

Orice femeie apreciază un mic ajutor, chiar şi în treburile mărunte.

9. Petreceţi mai mult timp împreună

Mergeţi împreună la cumpărături sau implicaţi-vă în alte activităţi care vă fac plăcere. Până la urmă, aveţi ceva în comun: iubiţi acelaşi om.

Cu un mic efort, poţi face ca această relaţie să funcţioneze. Gândeşte-te că nimic nu se compară cu liniştea şi pacea în familie.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)