7 deputaţi PLDM vor vota un premier democrat

pldm

„Suntem convinşi că R. Moldova trebuie să aibă un guvern”, au declarat deputaţii PLDM Vladimir Hotineanu, Ion Bălan, Ştefan Creangă, Nae-Simion Pleşca, Gheorghe Mocanu, Mihaela Spatari şi Aliona Goţa. PLDM a declarat la rândul său că regretă decizia celor șapte deputați de a susține o majoritate în formula democraților.

Într-o declaraţie semnată de cei șapte se menționează că doar participând la crearea majorităţii parlamentare pot influenţa deciziile privind direcţia de dezvoltare a statului. „R. Moldova se află într-o criză fără precedent. Criza financiar-bancară s-a transformat în una politică şi socială şi riscă să aibă în perioada imediat următoare efecte dezastruoase asupra ţării. Totodată, ţinând cont de luptele geopolitice din regiune, continuarea crizei politice ar putea stopa pentru totdeauna direcţia de integrare europeană a R. Moldova sau cel puţin pentru perioade nedeterminate, se mai spune în declarație.

„Partidele politice care se opun vectorului european şi pledează pentru avansarea cu paşi rapizi spre Est, pentru integrarea Moldovei într-o Uniune Vamală compromisă, precum şi pentru federalizarea ţării, îşi doresc aruncarea imediată a R. Moldova în alegeri anticipate şi formarea ulterioară a unei noi majorităţi antieuropene. Federalizarea ţării şi întreg scenariul care se doreşte a fi pus în aplicare ar însemna o catastrofă pentru cetăţenii ţării.”

„În interiorul PLDM, opiniile s-au divizat cu regret: o parte susţin scenariul opoziţiei şi al unor eventuale alegeri anticipate şi o alta, care consideră că trebuie să participe la formarea majorităţii parlamentare”, menţionează parlamentarii.

Ca reacție, PLDM a declarat că regretă decizia celor șapte deputați. „Fiecare partid ce participă la crearea unei majorităţi trebuie să se bazeze pe propriul rezultat politic, și nu pe un număr de mandate ce poate fi achiziţionat ca la piaţă”, a menţionat vicepreşedintele PLDM, Valeriu Streleț.

El a reiterat că PLDM a fost disponibil dintotdeauna să participe la crearea unei majorităţi, însă doar cu condiţia de a pune în capul listei reformele profunde. „Regretăm faptul că o parte din colegii noștri au decis să se încadreze în această majoritate. Vom urmări cu mare atenţie evoluţiile de mai departe, cine va fi candidatul propus. Nu pierdem obiectivul şi fermitatea de a lupta în continuare pentru atingerea scopului de resetare a sistemului politic şi de promovare a reformelor”, a subliniat Valeriu Streleţ.

The following two tabs change content below.