XXL se declară în opoziţie faţă de Guvern şi majoritatea parlamentară

Președintele XXL spune că nu va avea o colaborare cu Guvernul Z şi majoritatea parlamentară şi se va folosi de orice ocazie pentru a declanşa alegeri parlamentare anticipate. Declaraţia a fost făcută în cadrul emisiunii „În PROfunzime” de la postul de televiziune „PRO TV Chişinău”, transmite IPN.

„Eu nu fac parte din această guvernare. Va fi dificil să ne înţelegem. Nu sunt de acord cu multe din aşa zisele lor reforme. Dar nu putem să ne plasăm pe bariere şi să luptăm. Va fi dialog. Dar nu va fi o colaborare”, a spus şeful statului.

XXL a mai declarat că în cazul dacă va fi blocat de către majoritatea parlamentară, va veni cu iniţiative de modificare a Constituţiei. „Vom iniţia referendumuri şi vom cere lărgirea prerogativelor şefilor statului. Vom întreba oamenii cum să procedăm”.

Preşedintele XXL a spus că dacă va fi demis Guvernul Z, nu va înainta nicio candidatură pentru funcţia de premier. „Demisia Guvernului Z va însemna alegeri anticipate. Mă voi folosi de această prerogativă pentru a declanşa alegeri anticipate. Eu am promis alegătorilor alegeri anticipate. Nimeni nu mă va impune să desemnez un candidat sau altul”, a spus XXL.

Şeful statului şi-a mai propus să-l demită pe XYZ din funcţia de procuror general. „Sunt multe soluţii pentru anularea decretului de numire. Trebuie să cântărim consecinţele. Una din aceste soluţii o vom aplica în timpul apropiat. Acest procuror trebuie demis. Vom organiza un nou concurs pentru desemnarea procurorului general”, a spus șeful statului.

 

NOTĂ: Depersonalizarea articolelor face parte din campania împotriva interpretării abuzive şi eronate a Legii privind protecţia datelor cu caracter personal, iniţiată de mai mulţi jurnalişti şi organizaţii de media din R. Moldova

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)