Iubirea, o pacoste pentru Ileana

Ileana s-a dovedit a fi o parteneră focoasă în pat, îi reuşea să sincronizeze actul sexual în aşa fel încât să trăiască împreună extazul

sad-woman

Foto simbol

Divorţul se pronunţase de câteva luni, dar Viorel nu-şi putea afla liniştea. Căsnicia lui cu Ileana durase numai trei ani. Chiar dacă se terminase fără scandal, bărbatul suferea cumplit. O iubea şi nu a crezut niciodată că povestea lor de amor se va consuma atât de repede.

S-au cunoscut în zilele Babei Dochia. Roiau în văzduh fulgi măşcaţi şi moi, iar pe trotuar – fleşcăraie. Ileana păşea încet şi cu mare atenţie ca să nu-şi murdărească ghetele. Viorel a oprit maşina în dreptul ei: „Urcaţi, vă rog, domnişoară. Vă duc unde vă trebuie”. Cu voce dulce şi fericită, fata i-a zis: „Dacă se poate, pe strada Eminescu 39”. Tânăra înaltă, cu faţa smeadă şi ochi albaştri, s-a aşezat pe bancheta din spate privind absentă prin geamul portierei. „Locuiţi pe strada Eminescu?”, a întrebat-o Viorel, întorcându-se spre ea. „Nu! Merg la verişoara mea, Victoria.”

L-a ameţit cu sânii frumoşi

După câteva schimburi de vorbe din care au aflat unul despre altul câte ceva, şoferul a încetinit, a tras pe banda de margine, apoi s-a oprit. „Am ajuns! Îmi pare rău că drumul a fost aşa de scurt. Nu ai dori să ieşi cu mine diseară la o cafea?” Ileana a acceptat propunerea. A mers seara cu Viorel la o cafenea din centrul oraşului – local cu ambianţă relaxantă, cu chelneri perfecţi. În timp ce o ajuta să-şi scoată mantoul, cavalerul a rămas mut. Domnişoara era îmbrăcată în haine mulate cu un decolteu ce îţi lua ochii de la o poştă. Avea sâni mari, frumoşi, care l-au ameţit pe bărbat. A condus-o cu delicateţe la o masă. Tot ce îşi dorea în acele clipe era să îi sărute sânii, dar tocmai asta nu se putea. De abia se cunoscuseră. După cina romantică, s-au plimbat puţin prin parcul din preajmă. Ileana i-a vorbit despre colegii şi profesorii de la facultate. Era studentă în anul trei la filozofie. Viorel i-a spus în puţine cuvinte ce face el ca inginer programator la bancă, o muncă nu doar bine plătită, dar care îi aducea şi satisfacţie. Într-un moment, în timp ce se ţineau de mână, ea i-a spus că încearcă nişte sentimente ciudate de bucurie. Iar el i-a răspuns că întâlnirea i-a provocat o bucurie imensă.

Parteneră focoasă în pat

Ziua de vineri în care s-au cunoscut a fost una superbă. Conveniseră să se revadă peste o zi. Viorel se îndrăgostise de Ileana. Aproape că nu a închis un ochi toată noaptea. Gândurile îi erau numai la ea. În zori, când a aţipit, a văzut-o în vis. I s-a părut lungă sâmbăta, au trecut greu orele de duminică până la şase seara, când s-au revăzut. Povestea lor de amor s-a înscris frumos în această zi. În scurt timp, cei doi s-au apropiat foarte mult unul de altul.

După câteva luni, îşi puteau spune orice fără suspiciuni. Dacă aveau chef de plimbat, se plimbau, dacă doreau să se sărute, se sărutau. Le plăcea la amândoi să iasă noaptea în oraş. Ce nebunie! Nu crezuse că va veni şi în viaţa lui o fată pentru care să-şi piardă capul. Avea tot felul de fluturaşi pe inimă. Se cunoşteau, se simţeau, se iubeau, se respectau. Ea devenise pentru el forţa universului. Îl asculta, încerca să-l susţină, îi spunea ce crede.

Ziua în care a invitat-o în apartamentul său a fost o sărbătoare pentru amândoi. Tânăra a fost uimită de ordinea din locuinţă. Era un apartament luxos, cumpărat de părinţii lui, care lucrau în străinătate. Aceştia s-au făcut luntre şi punte ca unicul lor fiu să aibă apartament în Chişinău. Viorel i-a sărutat pentru prima oară sânii. Trebuie să spun că îi atinsese cu buzele de multe ori în vis până atunci. Au făcut pentru prima dată dragoste. Ileana s-a dovedit a fi o parteneră focoasă în pat. Îi reuşea să sincronizeze actul sexual în aşa fel încât să trăiască împreună extazul.

Aşa s-a făcut că Viorel trăia totul pasional alături de Ileana. Ca să poată fi mai mult împreună, să se privească şi să se atingă în voie, iubita s-a mutat la el. Ilenei îi plăcea că Viorel avea apartament luxos, avea bani şi îşi câştigase un nume la locul de muncă. Îi plăcea că era foarte înţelept, ştia să fie galant, avea foarte multă răbdare cu ea şi era o persoana care ştia să facă surprize plăcute. Erau gesturi, nu doar cuvinte: o floare, o brăţară, un inel şi multe altele. Când Viorel credea că şi-a cunoscut iubita în toate dimensiunile sale, a cerut-o în căsătorie. Ea nu a stat mult pe gânduri, a acceptat cu multă bucurie.

A plecat iubind de la el

O iubea enorm. După ceremonia fastuoasă de nuntă şi-au propus să devină părinţi. Dar zilele treceau şi barza se lăsa aşteptată. Au încercat să conceapă un copil, însă fără succes. Au fost nevoiţi să meargă la medic. Au bătut pragurile cabinetelor medicale un an. Analizele finale au arătat că Ileana are o problemă şi şanse de a deveni mamă nu sunt. S-au întristat amândoi. Iar Ilieana era şi mai necăjită şi se întreba: „Oare de ce mi se întâmplă mie toate acestea?”.

Era greu de înţeles pentru ea, care avea practic toate bunurile pământului la picioare. Plângea. Doctorul le-a propus să rezolve problema cu ajutorul unei mame surogat sau să adopte un copil. Din cauza unui orgoliu nemăsurat, Ileana nu a putut să accepte această variantă. Visase atât de mult să poarte nouă luni sarcină, să simtă şi ea cum se zbate sub inimă firicelul de viaţă, încât nu se putea împăca cu o astfel de rezolvare a problemei.

Din zi în zi tot mai tristă, femeia devenise de nerecunoscut. Oricât încerca Viorel să o scoată din această stare, nu îi reuşea. Prefera să stea singură, cât mai mult singură. Lacrimi şi tăcere, o tăcere care îl punea pe gânduri pe soţ. Îşi hrănea conştiinţa cu un singur gând: mai bine să se retragă decât să trăiască alături de bărbatul iubit cu sentimentul de vinovăţie că nu este în stare să aducă un copil pe lume.

Problema i se trăgea de la avortul pe care îl făcuse la 16 ani, când rămăsese gravidă de la profesorul său de fizică cu care se iubise în taină. Acum parcă înţelegea de ce şi-a pus în gând să-l părăsească pe Viorel. Şi totuşi acesta era gândul care o chinuia, iar celelalte lucruri nu îi mai păreau atât de importante. Până la urmă, au divorţat. I-a dorit din tot sufletul lui Viorel să poată iubi din nou, să întâlnească o femeie după inima lui, care să îi poată naşte copii. A plecat de la el iubindu-l, trăind deja iubirea ca o pe pacoste.

The following two tabs change content below.
Nina Neculce

Nina Neculce

Nina Neculce

Ultimele articole de Nina Neculce (vezi toate)