„500 de lei ajunge, mulțumesc” // O manifestantă adusă de Partidul Șor dezvăluie plățile pentru manifestația pedistă

Oamenii aduși organizat în fața Curții Constituționale primesc câte 500 de lei. În schimbul banilor, ei trebuie să stea în fața acestei instituții timp de o zi, recunosc ei. Mai exact, sunt aduși în jurul orei 11:00 și stau până la 23:00. Unii vin, alții pleacă, prin rotație. Cei care monitorizează mulțimea ar primi și câte 50 de euro. Remunerarea ar veni din partea Partidului Șor. Solicitați de Jurnal TV, reprezentanții formațiunii neagă că ar plăti oamenii și spun că este o provocare.

Femeia venită de la Căușeni cu un autocar cu 30 de oameni a spus că seara, la întoarcere în localitatea lor, primesc câte 500 de lei și că Partidul Șor este cel care plătește totul.

„Este suficient. Ne ajunge. Mulțumim. Banii îi primim seara. Mai întâi mergem la protest după care ne dau banii. Au venit vreo 30 de oameni. Au umblat prin sate… Am mai fost și tot 500 am primit. Până acum, am 500. Ieri, am fost prima zi și am venit și astăzi”, a recunoscut femeia.

Cei care sunt responsabili de organizarea manifestanților și care nu au vrut să vorbească cu responsabilii JURNAL TV în fața camerei ar primi câte 50 de euro. Ei ar fi și responsabili de monitorizarea manifestanților în fața Curții Constituționale. Exemplu sunt și tinerii care au încearcat să împiedice echipa Jurnal TV să filmeze și chiar au înjurat jurnaliștii.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)