5 universităţi din România în topul celor mai bune instituţii de învăţământ superior din lume

Universitatea din Bucureşti

În ratingul anual pe discipline al celor mai bune universităţi din lume, elaborat de compania britanică de consulting Quacquarelli Symonds, au intrat 28 de instituţii de învăţământ din Rusia, cinci din România – Universitatea din Bucureşti, Universitatea Politehnică din Bucureşti, Academia de Studii Economice, Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj şi Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară. Universitatea „Al. I. Cuza” din Iaşi, aflată în top în 2016, nu mai apare. Nicio universitate din R. Moldova nu apare în acest top. În aceeaşi listă apar universităţi din Georgia, Estonia, Lituania.

În lista din 2017 au intrat instituţii de învăţământ superior din 74 de state, pe care le-au apreciat experţii după punctajul acumulat la 46 de discipline. Pe primul loc s-a plasat Universitatea Harvard, care a luat punctaj înalt la 15 discipline, urmat de Institutul de Tehnologie din Massachusetts (12 obiecte). Singura universitate, în afară de acestea două, care a acumulat un punctaj mai mare la mai multe discipline este Universitatea Oxford.

Din universităţile din Rusia, cel mai mare punctaj l-a acumulat Universitatea de Stat din Moscova „Mihail Lomonosov” , care intră în primele 50 cele mai bune universităţi ale lumii.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)