Au fost reținuți doi suspecți în cazul asasinării lui Nemțov

bortnikov

Doi suspecți au fost reținuți în cazul asasinării lui Boris Nemțov. Aleksandr Bortnikov, șeful Serviciului Federal de Securitate al Federației Ruse (foto), a făcut publice numele celor doi suspecți: Anzor Gubașev și Zaur Dadaiev, originari din Caucazul de Nord. Alte detalii nu au fost făcute publice, inclusiv motivul crimei. 

Șeful FSB Аlеksandr Bortnikov, în noaptea de vineri spre sâmbătă, a relatat presei despre reținerea celor  doi suspecți. Potrivit agenției ruse Interfax, aceștia sunt suspectați de participare, organizarea și executarea infracțiunii. Potrivit ziarului “Komersant”, trupele speciale ale Serviciului Federal de Securitate și angajații Direcției principale Anchetă penală a Ministerului rus de Interne i-au reținut în noaptea de vineri spre sâmbătă. Ei au fost aduși imediat la Moscova, unde le-au fost înaintate capete de acuzare: crimă și deținere ilegală de arme. În plus, investigațiile continuă pentru a reține alți complici.

Anterior, Aleksei Navalnîi, un lider al opoziției din Rusia, a declarat că, în noaptea crimei, Nemțov ar fi fost urmărit de serviciile speciale, înainte de protestele de la Moscova.