România jună

Pe 1 decembrie este Ziua noastră, a românilor, oriunde ne-am afla
Mișcarea Civică „Tinerii Moldovei” au solicitat României să protejeze Republica Moldova de pericolele din interior și exterior, ce pot răbufni după anunțarea rezultatelor scrutinului din 30 noiembrie.
A doua zi după alegeri și, totodată, de Ziua Națională a României, tinerii au mers la ambasada statului vecin din Chișinău și au cerut ca teritoriul dintre Prut și Nistru să fie luat sub umbrela Bucureștiului, fapt ce ar atrage după sine protecția UE și NATO.
Din scuarul liceului „Gheorghe Asachi”, unde s-au adunat şi unde au primit câte o umbrelă de la organizatori, tinerii s-au îndreptat către ambasada României. Aici, participanții au deschis umbrelele și le-au ridicat deasupra capului. Această mulțime de umbrele, spun participanţii, reprezentă scutul de protecție de care au nevoie moldovenii în fața dușmanilor interni, finanțați de serviciile străine și a inamicilor externi, care amenință să repete scenariul ucrainean și în Republica Moldova.
„Suntem somaţi de pericolul exterior, mă refer la criza din Ucraina, la tendinţele expansioniste ale Imperiului Rus, care nu face altceva decât să-şi extindă tentaculele în vecinătatea lor imediată. Acţiunea tinerilor vine să transmită mesajul că Unirea înseamnă securitate pentru cetăţenii Republicii Moldova.
Considerăm că integrarea europeană nu este decât o promisiune electorală, Uniunea Europeană rămâne a fi un vis pentru cel puţin 20 de ani pentru Republica Moldova. Considerăm că trebuie să devenim membri ai UE prin unirea cu România, şi nu uniţi cu România prin integrarea EU”, spune Anatol Ursu, voluntar al acestei mişcări.

The following two tabs change content below.