3000 de dolari costă un arbitraj favorabil?

Patronul celor de la Rapid Ghidighici, Victor Ostap, continuă să afirme că unele echipe din Divizia Naţională, inclusiv echipa sa, nu au cum să fie mai sus în clasament deoarece arbitrii primesc până la 3000 de dolari pentru a favoriza unele echipe. Declaraţii în acest sens au fost făcute de Ostap pentru presa de la Bucureşti, care a venit să-l vadă la treabă pe noul antrenor al Rapidului, Ionel Ganea.

  Strigă, dar nu are probe

Ostap, care a asistat la meciul echipei sale jucat în compania celor de la Iskra-Staly, nu a ezitat să înjure centralul.„Ai văzut, băi pederastule? N-ai cum să ne opreşti, băi!”, a spus excentricul patron atunci când echipa sa a egalat. De ce ar vrea arbitrul să-i oprească explică tot el: „Aici, se mai dau câte două-trei mii de dolari, aşa, ca să arbitreze corect, spun ei”. Totuşi, patronul Rapidului nu a adus niciodată probe concrete în ceea ce-i priveşte pe arbitrii care iau mită.

Acelaşi Victor Ostap a dezvăluit cum l-a convins pe Ionel Ganea să o preia pe Rapid Ghidighici. „I-am zis: «Măi Ionele, am auzit că îţi place să baţi arbitrii! Nu-i nicio problemă, că şi mie îmi place! Hai să-i batem la dublu»”.
              

Prosport: Ostap îl surclasează pe Becali la toate capitolele

Victor Ostap, omul cu banii de la Rapid, e un tip controversat în Moldova. Amabil, elegant îmbrăcat, seamănă un pic cu Marius Stan, dacă ignori mustaţa. Nu menajează pe nimeni când vine vorba de fotbal şi e brutal ca o lovitură în plină figură. „Degeaba dai gol Angliei, dacă nu poţi să aduci agresivitate la echipa asta. Că dânşii îşi bat joc de fotbal uneori”, spune împingându-l, mai în glumă, mai în serios, pe unul dintre jucători.

Ganea a băgat frica în jucători

Fiind un tip foarte dur, Ionel Ganea nu acceptă jumătăţile de măsură şi crede că fără o disciplină de fier nu poţi face performanţe. Pe teren, Ionel Ganea îi strânge pe jucători în jurul lui. Unul blonduţ, mai firav, stă timid în spatele grupului. „Băi, ce-i cu tine? Unde-ţi sunt ghetele?”, îl intimidează antrenorul. „Sunt accidentat, fac doar alergări”, răspunde timorat. „Aha! Ceas ai? Unde ţi-e ceasul?”, continuă Ganea dialogul care începe să semene tot mai mult cu bancul în care ursul se ia de iepuraşul fără bască. „Fii atent, 20 de minute alergare, 10 minute pauză de streching, apoi iar 20 de minute alergare! Hai, dă-i drumul la treabă!”, vine ultima replică, ceva mai dulce, a lui Ionel.

„Vreau să ţipi să se audă până la Chişinău!”

Nu îşi pierde cumpătul, dar caută un mod prin care să transmită ceva din energia sa şi jucătorilor. „Băi, vreau să fii rău! Vreau să ţipi… să ţipi să se audă până laa… laaa Chişinău”, îi strigă portarului său după câteva pauze scurte în care a părut că îşi căuta localizarea în spaţiu, povestesc cei de la Prosport, care au fost o zi alături de antrenorul român.

Ionel Ganea a câştigat primul meci cu Iskra, scor 1-2, dar l-a pierdut pe cel cu FC Milsami cu 1-0. Rapid a rămas în continuare pe locul nouă în clasamentul Diviziei Naţionale, dar mai poate spera la cupele europene dacă ajunge în finala Cupei Moldovei. (V.H.)