30 de zile de arest pentru Vasile Cazacu, tatăl adolescentului de 14 ani care şi-a împuşcat mortal prietenul în timp ce se jucau

Înmormântarea copilului de şase ani împuşcat la Verejeni. FotoL: Victoria Popa

Tatăl adolescentului de 14 ani, din satul Verejeni, raionul Teleneşti, care şi-a împuşcat mortal prietenul în timp ce se jucau, va fi cercetat penal în izolator. Decizia a fost luată cu puțin timp în urmă de Curtea de Apel Chişinău. Magistrații au acceptat solicitarea procurorilor privind plasarea în arest preventiv a bărbatului în următoarele 30 de zile.

Amintim că suspecții au fost eliberați săptămâna trecută din arest preventiv. Judecătorul Oleg Școlnic din raionul Teleneşti a declarat pentru JURNAL de Chişinău că l-a eliberat pe tatăl adolescentului, Vasile Cazacu, deoarece nu este învinuit de o crimă gravă. „Conform legii, fapta sa se consideră o crimă mai puțin gravă. În plus, are loc permanent de trai, lucrează, este caracterizat de către primărie destul de pozitiv. Am înțeles că este consilier în consiliul local al Primăriei Verejeni. Nu are de gând să fugă. Își recunoaște vina. Vasile Cazacu poate fi cercetat în libertate”, a insistat judecătorul.

La rândul său, Vasile Cibotaru, procurorul raionului Teleneşti, a afirmat că crima este investigată sub toate aspectele. „L-am eliberat pe suspect deoarece legea nu permite reţinerea prealabilă a minorilor pe un termen mai mare de 24 de ore. Tatăl acestuia a fost eliberat de instanţă de judecată”, a precizat el.

Medicul legist Veaceslav Năstas ne-a declarat că băiatul a decedat la câteva minute după ce a fost împușcat cu o armă cu alice. „Toate alicele au intrat în interiorul corpului. A urmat o hemoragie internă masivă și acută. Decesul a survenit în urma leziunii ambilor plămâni şi ale vaselor subclaviculare stângi”, a indicat el.

Potrivit Elenei Melnicescu, legătura dintre cei doi minori, Valeriu Popescu, decedat (şase ani), și cel de 14 ani, I.C., era foarte strânsă. Femeia ne-a mai spus că atunci când se ducea Valeriu la adolescentul suspectat de omor, mergea și fratele acestuia în vârstă de opt ani. De această dată a mers doar Valeriu”, ne-a povestit Melnicescu. Femeia ne-a mai spus că Vasile Cazacu a mai fost implicat în niște cazuri în urma cărora au suferit oamenii. Și nu s-a luat nicio măsură. „Dar noi nu o vom lăsa așa. Vom merge până în pânzele albe”, a spus ea.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)