„Fă rai din ceea ce ai!”

Familia La risa Tanase

Este vorba de Larisa Tănase, din satul Scoreni, raionul Străşeni. După multă muncă şi experienţă culeasă peste hotare, a reuşit să devină un bun specialist în frumuseţe, recunoscut master-trainer în Micropigmentare la Bucureşti, unde a deschis şi un salon de frumuseţe bine văzut şi căutat de bucureştence, care activează deja de şapte ani. Faima şi-a căpătat-o după cursuri la Moscova, Odesa, Bucureşti, Milano, Bologna, Ancona, ţinute de traineri internaţionali în frumuseţe. România este statul unde se simte bine alături de familie, spune ea. Acolo s-a integrat uşor. Niciodată nu a fost discriminată, din contra, a fost primită doar cu căldură. Larisa Tănase este pentru unirea celor două maluri ale Prutului, pentru că unirea ne va face şi mai puternici.

A făcut cursuri de dezvoltare personală, unde a învăţat să crească şi să se înţeleagă personal mai bine, ca serviciile sale să satisfacă aşteptările oamenilor din jurul său. Copilăria şi-a petrecut-o în s. Scoreni, r. Străşeni. A învăţat la Şcoala Medie din Scoreni, apoi la Liceul Teoretic Român-Italian „Dante Alighieri” din Chişinău. După absolvirea liceului a făcut studii la USM, Facultatea de Jurnalism și Ştiinţe ale Comunicării, specialitatea Comunicare. Mama o vedea jurnalistă. În vara anului 2007, după absolvirea facultăţii, a plecat la Bucureşti să fie alături de prietena sa la căsătoria acesteia, care se căsătorea cu un vecin de-al viitorului ei soţ.

„Am plecat pe o seară şi am rămas o viaţă”

La Bucureşti şi-a cunoscut viitorul soţ şi, după cinci luni de prietenie, s-au căsătorit. „Eram după facultate, fără bani. El lucra în calitate de agent de vânzări în produse cosmetice. Eram ca doi copii. Fericiţi că ne-am cunoscut şi deja făceam planuri de viitor”, mărturiseşte protagonista noastră.

Au locuit cu socrii şi cu cumnata cinci ani de zile. În acest timp a fost angajată cu soţul la o firmă de produse profesionale în frumuseţe și dotări saloane, iar serile, după program, presta servicii de frumuseţe -make-up, unghii cu gel/acril şi sprâncene fericite acasă, în apartamentul socrilor. Clientele din București erau tinere, doamne care erau dornice de experienţe şi tendinţe noi în frumuseţe. Crede că a avut noroc, chiar dacă lucra la domiciliu, pentru că oferea aceleaşi servicii de frumuseţe ca şi în saloanele din Bucureşti, dar puţin diferite, fiind create după stilul său.

Sarcina a determinat-o să deschidă salonul de frumuseţe

„Mă dedicam clientelor mele ca să fie mulţumite de serviciile prestate. Eram flexibilă, serioasă, punctuală şi creativă chiar de la început. Veneam mereu cu idei noi exact după stilul fiecărei femei. Pot zice ca aceste lucruri mi-au adus succesul” , spune Larisa Tănase. La scurt timp, a ales să lucreze acasă, deoarece a înţeles că femeile sunt atrase de stilul său de lucru din domeniul frumuseţii.

Muncea mult şi era dispusă să muncească mult pentru a-şi atinge scopul. Când a rămas însărcinată, a hotărât împreună cu soţul că este momentul deschiderii unui salon de frumuseţe la Bucureşti. „Aveam mari emoţii. Eu nu lucrasem nici o zi într-un alt salon. Nici habar nu aveam de câte provocări mă aşteaptă. Ne-am descurcat”, mărturiseşte patroana salonului. Ea recomandă fetelor care vor să-şi deschidă propriul salon să lucreze minim o lună ca angajat, ca să vadă cu ce se vor confrunta în acest domeniu şi cum se lucrează. Să investească în ele personal şi profesional şi să-şi creeze propriul stil.

Fericită în România

Salonul poartă denumirea de salon „Lary Beauty Center”. Are angajaţi specialişti care acoperă o gamă largă de servicii de frumuseţe: coafor (extensii de păr, schimbări de look, tratament cu keratină, împletituri rusești), cosmetică (extensii de gene, machiaje, permanent de gene, tratamente faciale cu aur, epilat, sprâncene fericite şi bărbăteşti), unghii cu gel/acril (french rusesc, pictuti-flori 3D, recepţie (programări şi confirmări).

Larisa Tănase este fericită în România, alături de soţul său, Dan Tănase, care o încurajează în tot ceea ce face, şi de cumnata sa, Gabriela Tănase, muziciană de formaţie. A făcut toată viaţa doar ceea ce i-a plăcut şi nu a simţit că a muncit o clipă. Larisa Tănase spune că niciodată nu s-a simţit discriminată faţă de românii din România şi nici străină printre ei. „Soţul, socrii şi cumnata mea m-au primit în familia lor şi mi-au oferit toată dragostea şi încurajările de care aveam nevoie”.

Le recomandă moldovenilor care ar vrea să se stabilească în România „să facă pasul potrivit şi să lupte cu adevărat pentru ceea ce îşi doresc. Dacă vor aştepta să lupte cineva pentru ei, nu se va întâmpla niciodată. Noi suntem ceea ce gândim şi atragem ceea ce suntem. Legea atracţiei funcţionează doar dacă lupţi pentru ceva ce îţi doreşti cu adevărat!”

Noi meşteri în frumuseţe

Salonul Lary Beauty Center funcţionează de şapte ani. Aici sunt deservite şi cele mai pretenţioase cliente ale Bucureştiului în frunte cu mari doamne de succes, persoane publice şi vedete tv. Cliente din toată lumea îi calcă zilnic pragul salonului, inclusiv cliente şi vedete din Republica Moldova.

De un an de zile, la iniţiativa soţului său, a fondat Academia Simetric de Beauty&Business, în cadrul căreia ţin cursuri de specialitate. „Formăm şi punem baze bune viitorilor specialişti sau pentru cei care activează deja şi vor să-şi îmbunătăţească stilul de lucru.” Astfel, ei oferă cursuri de frumuseţe la specialităţile de: micropigmentare (sprâncene fir cu fir 3D, 6D, buze, ochi, cicatrici, chelie, aluniţe, glandă mamară), machiaj profesional (automachiaj), unghii purtabile, extensii de gene fir cu fir 2D, 3D, 4D, 5D, curs de business. Cum să-ţi construieşti corect o carieră în frumuseţe.

Trainerii sunt instruiţi după tehnicile şi manualele pas cu pas scrise de Larisa Tănase. Beneficiarele Academiei Simetric vin din toată lumea să dezvolte o carieră, apoi se întorc în străinătate şi îşi deschid propriile saloane de frumuseţe.

Spune că familia sa din Republica Moldova – părinţii şi fratele mai mare, rudele sunt stabiliţi la Chişinău. Merge acasă de câte ori îi este dor de ei, dar pe câteva zile. Mama Larisei o vedea jurnalistă şi îşi dorea să o vadă la ecran. Acum îşi vede fiica în calitate de invitat la emisiuni TV şi radio, spune protagonista. Larisa şi Dan Tănase au o fiică, Milena, care spune că a crescut mai mult prin salonul lor de frumuseţe. Vrea ca Milena, când va creşte mare, să devină doctoriţă ca să completeze mamei sale serviciile de frumuseţe în chirurgia plastică. În prezent, Milena învaţă limba engleză, germană şi merge la dansuri moderne.

„Diferenţa între traiul moldovenesc şi cel românesc este vizibilă”

Ea spune că, în România, oamenii sunt mai relaxaţi şi dacă au ceva de demonstrat o fac personal, ca să vadă cât pot. „Din ce mai văd când plec acasă, la Chişinău, acolo oamenii sunt stresaţi de ce zice lumea şi cum îi vede lumea. A făcut vecinul, fac şi eu, şi-a luat vecina, îmi iau şi eu… În România oamenii îşi văd strict de visele lor”, observă diferenţele Larisa.

„La început, nu mă puteam acomoda pentru că nu aveam cu cine concura. Fiecare îşi vedea de treaba lui şi nimeni nu alerga după ce aleargă şi restul. M-am schimbat eu după ei şi lucrurile au început să meargă bine”. Larisa este pentru unirea R. Moldova cu România, pentru că unirea celor două state româneşti înseamnă putere. Larisa Tănase şi iubeşte familia şi apropiaţii. „Mă rog pentru ca toţi oamenii din jurul meu să fie bine ca să pot fi şi eu bine pe lângă ei. Toţi depindem unii de alţii şi, zilnic, trebuie să tindem să fim mai buni. „Fă RAI, din ceea ce AI!”, conchide ea.

The following two tabs change content below.