20 de funcţionari din cadrul Direcţiei Generale Educaţie, printre care Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb, suspendaţi. Până când?

20 de funcţionari din cadrul Direcţiei Generale Educaţie, printre care Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb, suspendaţi

20 de funcţionari publici din cadrul Direcţiei generale educaţie, tineret şi sport (DGETS) a Consiliului municipal Chişinău, printre care şi şefa direcţiei, Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb, au fost suspendaţi în urma descoperirilor şocante despre alimentele livrate în şcolile şi grădiniţele din capitală, scrie jurnal.md.

Angajaţii Direcţiei au fost suspendaţi după ce a fost creat un grup de anchetă, care urmează să prezinte rezultatele pe 19 decembrie curent. Precizăm că 17 funcţionari au fost arestaţi după ce au trucat mai multe licitaţii privind achiziţionarea produselor alimentare pentru şcolile şi grădiniţele din capitală. După aranjarea licitaţiilor, agenţii economici aprovizionau instituţiile şcolare cu alimente alterate sau cu termen de valabilitate expirat.

Printre arestaţi este şeful Direcţiei educaţie, tineret şi sport din sectorul Râşcani al capitalei şi adjunctul său. Anchetatorii au interceptat telefoanele unor funcţionari, iar în urma convorbirilor cu angajaţii grădiniţelor a ieşit la iveală adevărul revoltător.