20 de ani de închisoare pentru trafic de fiinţe umane

Potrivit mai.md, poliţia a anihilat o filieră internaţională, specializată în trafic de persoane, care racola tinere din R. Moldova pentru a le exploata sexual în Moscova, Rusia.

În urma verificării unei informaţii operative, angajaţii Centrului pentru combaterea traficului de persoane al MAI au descoperit un grup de persoane suspectate de racolarea fetelor din R. Moldova pentru a fi exploatate sexual în Federaţia Rusă. Acţiunile operative de investigaţie au permis identificarea a doi dintre membrii acestei grupări şi repatrierea a două tinere traficate.
Conform cercetărilor poliţieneşti, suspecţii, originari din R. Moldova, îşi ţinteau potenţialele victime printre fetele din toate raioanele RM, cu vârsta între 17 şi 24 de ani, care aveau o situaţie financiară vulnerabilă.

Aceştia promiteau tinerelor un loc de muncă bine plătit, le transportau în Moscova, unde le închideau în apartamentele închiriate de ei, le deposedau de actele de identitate, le maltratau şi le impuneau să se prostitueze.

Conform informaţiilor deţinute de forţele de ordine, fetele erau transportate, la solicitarea clienţilor, în diverse locuri de agrement din regiune (saune, hoteluri, apartamente etc.). Pentru serviciile sexuale prestate de către domnişoare, suspecţii percepeau de la clienţi de la 5.000 la 10.000 de ruble ruseşti.

În prezent, victimele au fost repatriate şi supuse unui curs de reabilitare, iar doi dintre membrii grupului sunt cercetaţi în cadrul unui dosar penal în baza articolului 165, Codul Penal al Republicii Moldova. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi de instanţa de judecată, suspecţii riscă până la 20 de ani de puşcărie.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)