20 de ani de cântec românesc în nordul Bucovinei

By Iulia Modiga

Corul Popular Mixt “Dragoş Vodă” al Societății pentru Cultură Românească “Mihai Eminescu” din regiunea Cernăuţi a împlinit 20 de ani. La spectacolul aniversar al acestui prestigios cor, condus de Cristina Chirilă, organizat zilele trecute în centrul Cernăuţiului, au fost prezenți foşti şi actuali membri ai societăţii ”Mihai Eminescu”, soliştii de ieri şi de azi ai corului, preşedinţi de asociaţii culturale, ziarişti şi oameni de cultură din comunitatea românească din Nordul Bucovinei.
Membrii Corului Popular Mixt “Dragoş Vodă” au oferit în dar publicului cernăuţean o selecţie cu cele mai frumoase cântece corale, patriotice şi populare, care fac parte din repertoriul colectivului.

Pe parcursul celor două decenii de activitate, corul a fost mereu prezent la manifestarile culturale și naţionale ale românilor din Nordul Bucovinei, la festivalurile “Florile dalbe” şi “Mărţişor”, la sărbătoarea naţională “Limba Noastră cea Română” sau la Zilele Eminescu.
De nenumărate ori, membrii corului “Dragoş Vodă” au luat parte și la manifestările culturale de la Alba Iulia şi din alte mari centre culturale din România. Peste tot, acasă şi în lume, “Dragoş Vodă” a fost întâmpinat cu aplauze şi cuvinte alese.

Gânduri sincere şi frumoase, precum şi urări de viaţă lungă au fost adresate colectivului coral şi din partea intelectualilor români din Cernăuţi, care speră că activitatea acestui colectiv va fi încununată de succese şi în următorii ani, iar cântecele noastre românești îşi vor găsi un loc aparte în repertoriul Corului Popular Mixt “Dragoş Vodă” din Cernăuţi – inima Societăţii pentru Cultură Românească “Mihai Eminescu”.

Ioan POPESCU/Euromedia Bucovina

Sursa: www.infoprut.ro/category/romani-fara-frontiere