„20 de ani. A fost război”

Site-ul UNION a lansat un nou proiect, „20 de ani. A fost război”, dedicat  Războiului de pe Nistru din 1992, în cadrul căruia sunt lansate poze şi imagini video exclusive din acea perioadă.

Imaginile de mai jos, realizate acum aproape 20 de ani în toiul luptelor de pe platoul Cocieri, fac parte din arhiva personală a fotografului şi profesorului universitar Nicolae Pojoga.

De asemenea, pe site-ul UNION sunt plasate imagini video exclusive realizate de regizorul Victor Bucătaru. „Aceste imagini trebuia arătate de la ’92 încoace măcar o dată sau de două ori pe an, ca să se conștientizeze ce s-a întâmplat atunci. Cei care sunt acum la putere trebuie să-și dea seama de un singur lucru: puterea lor este stropită de sângele celor care au luptat pentru existenţa acestui stat. Aş vrea ca măcar o jumătate din  tinerii de astăzi să se uite și să-și dea seama că, pentru a avea libertatea de astăzi, tot astfel de tineri ca și ei au murit atunci”, a declarat Bucătaru.

Cei care dețin imagini din acea perioadă sunt rugaţi să le trimită pe adresa de e-mail 20ani@union.md, pentru a fi plasate pe UNION şi publicate în paginile JURNALULUI de Chişinău.