2 Plus, Un „dobânditor de bună credinţă”?

Posibilitatea revenirii TVR 1 în spaţiul informaţional al Republicii Moldova, anunţată vineri de ministrul Justiţiei, Alexandru Tănase, nu poate decât să ne bucure.

“Sistarea retransmiterii postului TVR1 a constituit una din cele mai mari ilegalităţi comise de guvernarea comunistă. Noi am reglementat pe cale amiabilă acest dosar ajuns la CEDO, iar în două luni TVR1 va fi retransmisă în ţara noastră”, a declarat Tănase, citat de Jurnal.md. El a mai spus că, „cel mai probabil”, TVR 1 nu va obţine fosta frecvenţă, deoarece aceasta este ocupată de un alt agent economic, care „este un dobânditor de bună credinţă, iar dacă vom încerca să-l înlăturăm, atunci ar putea apărea unele probleme”.

În fond, nu contează pe care anume frecvenţă va emite TVR1, dacă aceasta va acoperi teritoriul RM şi va putea fi recepţionată ca mai înainte în toate casele din RM. Ceea ce ne surprinde este calificativul de „dobânditor de bună credinţă” folosit de Tănase. Prin ce s-a manifestat „buna credinţă” a postului 2 Plus? Prin faptul că a râvnit la o frecvenţă care, ştia bine, este în litigiu? Sau pentru că a reuşit să-l „convingă” pe Valeriu Frumusachi, membru al CCA, să voteze cu membrii-comunişti pentru eliminarea TVR1, după ce acesta jurase, la „Jurnal de Chişinău”, că nu-i va lipsi pe copiii moldoveni de TVR1?

Paul Borzac

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)