18 semne că iubitul tău te minte

STRATEGII // Indicii care ar trebui să te facă să realizezi că iubitul tău s-a deschis sau nu complet faţă de tine

Îţi dă mereu motive de îndoială, dar are de fiecare dată o scuză potrivită. Ai vrea să vezi dincolo de ce îţi spune el? Există semne că te minte în gesturile şi comportamentul lui.

Iată care sunt semnele non-verbale că te minte:
1. Stă picior peste picior şi îşi mişcă frenetic talpa cu care stă în aer, de la stânga la dreapta sau invers.

2. Îşi înfăşoară piciorul de piciorul scaunului.

3. Îşi tot schimbă greutatea de pe un picior pe altul şi dă impresia că nu poate sta în poziţia drepţi. Cele trei semne evidenţiază faptul că, în timp ce maschează adevărul, corpul său devine mai rigid. E ca şi cum îşi cenzurează trupul, pentru ca el să nu îl dea de gol.

4. Un alt semn este acela că realizează mai puţine gesturi decât o face în mod normal, tocmai pentru că îi e frică ca gesturile să nu îl demaşte. Un mincinos îşi vâră mâinile în buzunare sau le înfăşoară la piept pentru a limita gesturile.

5. Poziţia corpului este în general una restrânsă. Corpul unui mincinos nu este relaxat, de aceea tinde să ocupe cât mai puţin spaţiu.

6. Se uită în partea dreaptă, gest care îi stimulează zona de creier responsabilă cu imaginaţia. Dacă ar spune adevărul, ar fi predispus să se uite în partea stângă, gest ce stimulează partea cerebrală asociată cu amintirile.

7. Îşi duce mâna la faţă, la nas sau la gură. Repetă gestul de câteva ori. Când suntem tensionate, în mod instinctiv ne scărpinăm nasul, iar o minciună spusă poate avea acest efect.

8. Există o defazare între gesturi şi emoţii… ca atunci când o persoană zice că îi place cadoul pe care l-a primit şi zâmbeşte după ce spune replica, nu în timp ce rosteşte afirmaţia.

9. Un mincinos îşi găseşte ceva de lucru, cum ar fi să se joace cu o monedă, cu ceasul de la mână sau cu mâneca cămăşii.

10. Un alt semn este clipitul exagerat.
11. La fel şi respiraţia mai accelerată, ca după câţiva metri alergaţi.

12. Unui mincinos îi este mai greu să înghită, de aceea îşi curăţă gâtul tuşind uşor sau are gâtul uscat şi pare că înghite în sec.

13. Vocea unui mincinos este mai scăzută, mai firavă şi cu sunete ocazionale mai înalte.
Iată care sunt semnele comportamentale că te minte:

14. Atunci când îi pui o întrebare cu răspuns închis: „Ai ieşit aseară la bere cu băieţii?”, un mincinos răspunde afirmativ sau negativ, repetând întrebarea: „Da, am ieşit cu băieţii la bere”. Un răspuns cu mai mult potenţial veridic ar fi: „Da, am fost cu ei” sau un simplu „Da”.

15. Un semn comun este uşurarea pe care o remarci la celălalt atunci când schimbi subiectul, căci el iese din conversaţia în care este nevoit să mintă. Aşadar, schimbă brusc subiectul. Un om care spune adevărul va dori să reluaţi subiectul, intrigat de schimbarea bruscă a discuţiei.

16. Un mincinos se foloseşte de umor şi sarcasm atunci când îţi răspunde şi are o atitudine înţepată, direcţionată pe contraatac.

17. Un mincinos amator va încerca să devieze subiectul, ignorând întrebarea şi făcând afirmaţii pe lângă subiect.

18. După câteva luni de relaţie, îţi dai seama că el ştie mult mai multe despre tine decât ştii tu despre el. Îţi dai seama că te abţii să îi pui întrebări, căci te simţi ca şi cum i-ai încălca intimitatea.

Toate aceste semne sunt indicii care ar trebui să te facă să realizezi că iubitul tău nu s-a deschis complet faţă de tine, iar comunicarea dintre voi doi necesită îmbunătăţiri.