14 tone de gunoi adunate din râul Bâc


V-aţi săturat să trăiţi în mizerie? Perfect, începeţi de la dumneavoastră!”, este un nou apel lansat de grupul de iniţiativă „Hai, Moldova!”. După ce au făcut curăţenie acum două săptămâni în parcul „Valea Trandafirilor” din capitală, tinerii aceştia au curăţat albia râului Bâc în porţiunea ce traversează centrul Chişinăului.

Acţiunea la care au participat 300 de persoane a avut loc sâmbăta trecută. Printre participanţi s-au numărat membrii trupelor „Gândul Mâţei”, „Snails”, interpreta Doiniţa Gherman, primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, Mişcarea Scauţilor, Grupul de iniţiativă „Hai, Moldova!” din Micleuşeni, echipa „Deşteptarea” de la JURNAL TV şi 30 de militari din batalionul 22 de menţinere a păcii.

Îmbrăcaţi în echipament alb, oferit de Serviciul Protecţie Civilă şi Situaţii Excepţionale, aceştia „au colectat” de la sticle de plastic, sacoşe de polietilenă şi hârtii până la prezervative, lenjerie şi chiar încălţăminte.

„Fii atent că ai talent! Şapte saci de gunoi am scos de aici”, s-a lăudat interpreta Doiniţa Gherman. „Nişte moldoveni au băut apă plată, bere şi poate şi votcă şi au aruncat sticlele”, a arătat ce a găsit Nicu Ţărnă, „Gândul Mâţei”.

În doar câteva ore, voluntarii au umplut sute de saci cu 14 tone de gunoi menajer şi 2 tone de plastic.
„Hai, Moldova!” este genul de proiect implementat cu succes în mai multe ţări. Acesta presupune o mobilizare generală pentru a face curăţenie în toată ţara în acelaşi timp. În Republica Moldova, proiectul se va desfăşura pe 16 aprilie.

Marina LIŢA

 

The following two tabs change content below.
Marina Liţa

Marina Liţa

Marina Liţa

Ultimele articole de Marina Liţa (vezi toate)