Sâni cu sau fără silicon?

CHIRURGIE PLASTICĂ // Ce preferă VIP-urile din showbizul moldovenesc

Majoritatea bărbaţilor, când întâlnesc pe stradă o doamnă sau o domnişoară, îşi ţintesc privirea mai întâi la sâni. Atât cele cu formele mari, cât şi cele care nu „excelează” în acest sens sunt examinate minuţios de privirile sexului tare.

Tot mai multe femei din întreaga lume apelează la chirurgi pentru diverse intervenţii de îmbunătăţire a aspectului fizic. De cele mai multe ori, acestea apelează la clinicile estetice pentru a-şi mări sânii. Această tendinţă se înregistrează şi în Republica Moldova. Moldovencele, fiind nemulţumite de ceea ce le-a dat Dumnezeu, îşi măresc sânii, îşi injectează botox, acid hialoronic în buze, în fese, în regiunea frunţii etc., îşi tatuează sprâncenele pentru a arăta mai sexy. Cu toate acestea, majoritatea bărbaţilor preferă formele naturale ale unei femei. De aceeaşi părere sunt şi câţiva artişti din Republica Moldova.

Ion Suruceanu: „Prefer formele naturale” Artistul, auzind întrebarea, a zâmbit câteva secunde: „Am preferat întotdeauna formele naturale ale femeilor, aşa cum e dat de la Dumnezeu. Şi pot spune sigur, cât voi mai trăi, tot la femei cu forme naturale mă voi uita. Toate chestiile astea  – silicoane, botox şi ce mai este pe acolo – sunt nişte prostii. Nu le înţeleg nici pe femeile care poartă peruci. De ce să pui în cap păr străin, dacă îl ai pe al tău. Avem femei frumoase în ţară şi le admir cu plăcere. Fiecare dintre femei se deosebeşte prin ceva frumos, niciuna nu are nevoie de operaţii estetice, trebuie doar să ştie cum să se îngrijească”.

Pasha Parfeni: „Nu îmi dau seama dăcă sunt naturale sau cu implanturi” Şi acesta preferă femeile cu forme naturale, cu toate acestea, nu îşi dă seama dacă sexul frumos care îl înconjoară la concerte, petreceri şi alte manifestări au forme naturale sau au apelat la bisturiu. „Normal e că tot ce e natural e mai frumos, deşi nu-mi dau seama de acest lucru. Cred că domnişoarele, doamnele trebuie să apeleze la chirurg în cazul în care au aluniţe pe faţă ce le dezavantajează, în rest, nu văd rostul acestor operaţii”, remarcă Pasha. Întrebat dacă prietenele sale au recurs la asemenea intervenţii, Pasha ne-a declarat că iubitele sale au forme naturale, şi actuala este „foarte naturală”.

Gheorghe Ţopa: „Normal că îmi plac femeile cu forme naturale, întotdeauna mi-au plăcut” Tot ce e natural e frumos, aşa cred. E treaba fetelor care recurg la asemenea operaţii, mai ales dacă au posibilitatea şi dorinţa să o facă”.

 

Mihai Budurin: „Nu am pus mâna pe sâni cu silicon” „Acum îmi place ceea ce ştiu, formele şi sânii naturali. Nu am pus mâna pe sâni cu silicon şi nu ştiu cum sunt. Aceasta a devenit deja o modă, în toată lumea fetele recurg la asemenea operaţii, însă urmările pot fi tragice. Se ştie că nu toate operaţiile au succes, de aceea mai bine să nu apeleze la ele. Dar ştiţi cum e, fiecare face ce vrea cu viaţa sa.”

Nicu Ţărnă: „Mă deranjează sprâncenele artificiale” „Sigur că îmi plac formele naturale la o femeie. Cunosc câteva domnişoare care au implanturi mamare şi pot spune că le stă bine, dar sunt şi din acelea care arată vulgar. De aceea, consider că trebuie să fie o normă şi în această privinţă. Chestia asta cu silicoane, botox, e ca şi în muzică, mie îmi place rock, altuia – dance etc. Cel mai tare mă deranjează sprâncenele artificiale la domnişoare. În ceea ce priveşte operaţiile estetice, există diferite situaţii. Cunosc pe cineva care avea nasul mare, şi l-a operat şi acum este mult mai ok, dar tot timpul are cearcăne sub ochi. Cred că dacă cineva iubeşte o femeie cu adevărat aşa cum este, aceasta nu mai trebuie să apeleze la bisturiu”.

Mariana Şura: „Nu am nevoie de silicoane” La sfârşitul primăverii, presa a scris că Dianna Rotaru şi Mariana Şura vor apela la intervenţii chirurgicale pentru a-şi mări sânii, lucru care nu s-a întâmplat. Contactată de JURNAL, Mariana Şura ne-a comunicat că ştirea cu mărirea bustului a fost un piar pentru un ziar din capitală, în realitate, nu şi-ar pune silicoane niciodată. „Nu am nevoie de silicoane, deoarece m-a înzestrat natura cu forme frumoase, şi chiar nu e nevoie de niciun fel de operaţie”, remarcă Mariana. Deşi moldovenii sunt consideraţi cei mai săraci din Europa, fiecare al zecelea locuitor al capitalei a plătit sute şi chiar mii de euro pentru operaţii estetice. Cel puţin aşa susţine un chirurg estetician din Chişinău. Cei care păşesc pragul clinicii sunt majoritatea femei care merg să-şi îmbunătăţească aspectul fizic, 70 % dintre acestea optează pentru implanturile mamare. Într-o lună se operează câte 40 de pacienţi, recuperarea în urma unei intervenţii chirurgicale durează până la şase săptămâni. Costul operaţiilor de mărire a sânilor costă 3000 de euro. Potrivit Ministerului Sănătăţii, în Republica Moldova există trei clinici estetice, însă doar una este specializată în efectuarea intervenţiilor chirurgicale.

Sheyla Hershey, modelul brazilian care până vara trecută deţinea recordul mondial la categoria „cei mai mari sâni siliconaţi din lume”, e la un pas de moarte. După 30 de operaţii de mărire a sânilor, anul trecut, Sheyla a suferit o nouă intervenţie, de data aceasta nu de mărire, ci de extirpare. Viaţa nu mai are rost pentru Sheyla de când a rămas fără sânii uriaşi, mărimea KKK. Aceştia i-au fost extirpaţi după ce la cea din urmă operaţie de mărire a sânilor, pe care a făcut-o în Brazilia, a suferit complicaţii grave. Operaţia nu a decurs bine, bomba sexy a făcut o infecţie cu stafilococ şi de câteva săptămâni este în comă.

Carolina CHIRILESCU

The following two tabs change content below.