12 instituții de învăţământ, închise din cauza numărului mare de viroze și gripă

spital Rezina

Numărul mare de cazuri de viroze și gripă a cauzat închiderea a 12 instituții de învăţământ din republică. Astfel, 12 instituții de învăţământ – închise din cauza numărului mare de viroze și gripă (cu un număr total de 1742 de copii) și un gimnaziu. Din numărul total de grădinițe care nu activează în prezent, cele mai multe sunt din UTA Găgăuzia (9), câte o instituţie fiind închisă în raioanele Taraclia și Criuleni. Totodată, și-a sistat activitatea și gimnaziul Gaidarji din Ceadîr Lunga, în care studiază 278 de elevi.

Ministerul Educației precizează că cele şapte instituții închise anterior din cauza numărului mare de îmbolnăviri și-au reluat activitatea și funcționează în regim normal.

În legătură cu situația epidemiologică din republică privind incidența de gripă și viroze, Ministerul Educației a emis o dispoziție pentru direcțiile raionale/municipale de învățământ, tineret și sport, în care atenționează despre necesitatea sporirii măsurilor antiepidemice, pentru a diminua riscul de îmbolnăvire.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău