11 polițiști sunt anchetați în cazul morții lui Valeriu Boboc

11 angajaţi ai poliției au fost supuși anchetei penale în legătură cu imaginile video din noaptea de 7 spre 8 aprilie, prezentate acum o lună de președintele interimar, Mihai Ghimpu, și primarul Dorin Chirtoacă. Declarația a fost făcută luni de către ministrul de Interne, Victor Catan, în cadrul unei conferințe de presă.

„Este vorba de anchetele penale privind evenimentele din 7 spre 8 aprilie 2009, când unii colaboratori ai poliției au lovit cu picioarele în Valeriu Boboc”, susține Catan.

Potrivit ministrului de Interne, dintre acești 11 colaboratori ai poliției, o parte sunt puși sub acuzație, aflându-se sub arest, iar o parte sunt martori. „În acest dosar sunt bănuiți fostul șef al poliției municipale, Iacob Gumeniță, și fostul polițist Ion Perju”, susține Catan. Ministrul a ținut să precizeze că angajaţii, care se vor dovedi a fi nevinovați, vor fi repuși imediat în funcție.

„Ancheta va continua până marţi, dar mai sunt chestiuni care urmează a fi coordonate, de aceea nu ne pripim. Am solicitat de la primărie informații, materiale, probe, despre care s-a vorbit anterior, dar nu le-am mai primit”, a mai spus Catan. (jurnal.md)

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)