11.11.11 nu sperie cuplurile moldoveneşti

Dacă te porneşti cu gândul că este o dată nefastă şi te aştepţi la rău, aşa se va întâmpla. Ştiu că voi avea o viaţă frumoasă alături de omul pe care îl iubesc”

Circa 350 de cupluri îşi vor uni astăzi destinul, şi asta în timp ce numerologii şi astrologii susţin că este o zi nefastă. Unii dintre aceştia merg mai departe, anunţânt pentru această zi Apocalipsa. Pentru miri însă, 11.11.11 este doar o zi specială, care va pune bazele unei vieţi fericite în doi.

Marina LIŢA

În timp ce unele persoane se pregătesc de Apocalipsă, Lilia Caraghiaur şi Vladimir Ţurcan din Chişinău sunt absorbiţi de pregătirile pentru nunta pe care o vor face deseară. „Nu sunt superstiţioasă. În general, cred că, dacă te gândeşti la rău, îţi va merge rău în viaţă. Eu cred că, dimpotrivă, fiindcă este o cifră magică, ne va asigura o viaţă fericită”, ne spune mireasa.

Cerere în căsătorie pe malul mării

Cei doi spun că s-au cunoscut acum un an la nunta unor prieteni. „Am fost vornicei de onoare. Nu pot spune că a fost dragoste la prima vedere. Ne-am plăcut, iubirea a apărut atunci când am început să ne cunoaştem, să ne descoperim unul pe altul cu bune şi rele. Vladimir este bun şi corect, deştept şi atent. Îmi place că mă face fericită”, menţionează emoţionată mireasa. „Soţioara mea (aşa îşi dezmiardă jumătatea Vladimir – n.a.) este fata mea cea frumoasă. Dacă a spus că sunt deştept, e hâtrişoară. Cred că am să mă opresc, pentru că îmi place totul la ea”, afirmă mirele.

A cerut-o în căsătorie pe malul mării. „Eram la odihnă, savuram şampania şi admiram apusul soarelui când a spus cuvintele magice. Cum puteam să zic nu?”, mă întreabă cochet tânăra.

Nu şi-au dorit neapărat ca nunta să aibă loc pe 11 noiembrie. „În această zi, a fost liberă sala de nunţi. De fapt, dacă îmi amintesc bine, proprietara ne-a spus că, înaintea noastră, a fost un băiat, însă nu a spus nimic, şi am cerut să o rezerveze pentru noi”, intervine Vladimir.

Cea mai frumoasă zi

„Ce e 11.11.11?”, insist. „Este cea mai frumoasă zi din viaţa noastră. Nu cred în numerologie. Sunt o persoană optimistă. Dacă te porneşti de la gândul că nu-ţi va merge în viaţă, aşa se va întâmpla. Ştiu că voi avea o viaţă frumoasă alături de omul pe care îl iubesc.”

Aproximativ 350 de cupluri din R. Moldova îşi vor lega astăzi, 11.11.2011, destinele, din care circa 130 – în municipiul Chişinău. Anul trecut, pe 10.10.10, s-au căsătorit 300 de cupluri, iar un an mai devreme, pe 09.09.09 – doar 100. Recordul îl deţine ziua de 08.08.08, când s-au înregistrat 430 de căsătorii. Anul 2012 este ultimul an, până în 3001, când se va întâlni combinaţia în care data, luna şi anul au aceeaşi cifră. 12.12.12 va fi zi de miercuri.

Semnificaţia 11.11.11

11.11.2011. Ora 11:11. Sfârşitul lumii, începutul Apocalipsei, trecerea într-o nouă dimensiune şi câte şi mai câte s-ar ascunde în aceste numere. De vreme ce câţiva se vor minuna de coincidenţa ce are loc o dată la un secol, majoritatea omenirii nici măcar nu va remarca această potrivire formidabilă. O organizaţie spaniolă de caritate denumită ONCE (unsprezece) organizează o loterie cu 11 premii de un milion de euro şi un jackpot de 11 milioane de euro.

Pentru numerologi, masoni şi unele grupări oculte, 11 are o rezonanţă specială. Unii spun că are proprietăţi transcendentale sau reprezintă un canal spre subconştient. Alţii subliniază dualitatea sa înnăscută, o reflectare a paradigmei bun/rău.

Internetul zbârnâie deja de bloggeri care insistă că numărul mistic 11 apare cu regularitate alarmantă în evenimente precum atacurile de la 11 septembrie 2001. Nu numai că au avut loc pe data de 11, dar turnurile gemene semănau cu data 11 şi primul avion care a intrat în World Trade Center era zborul cu numărul 11. Alţii citează profeţia Sfântului Malachia, care, în secolul XI, a prezis că vor fi 112 papi înainte de Apocalipsa biblică. Papa Benedict este al 111-lea suveran pontif.

Istoric, data are destulă greutate – armistiţiul din Primul Război Mondial s-a semnat în a 11-a oră a celei de-a 11-a zi a celei de-a 11-a lună a anului 1918.

Coreencele se bat să nască pe 11.11.11!

Femeile însărcinate din Coreea de Sud, care se apropie de termen, au bombardat spitalele din această ţară cu cereri de cezariene pentru a se asigura că îşi vor aduce copiii pe lume în ziua de 11 noiembrie 2011.

Coreencele îşi doresc ca această coincidenţă numerologică să le marcheze urmaşii. Cererile de efectuare a operaţiilor de cezariană pentru ziua de 11.11.11 a crescut cu 20 % faţă de ziua de 11 noiembrie 2010.

The following two tabs change content below.
Marina Liţa

Marina Liţa

Marina Liţa

Ultimele articole de Marina Liţa (vezi toate)