100mp din Piaţa Centrală sunt privatizaţi chiar de şeful acesteia

Şeful întreprinderii municipale Piaţa Centrală, Ion Stratulat, a recunoscut la şedinţa primăriei, că o parte din tarabele statului au trecut în proprietatea sa. În total, Stratulat are 100 de metri pătraţi, din cele 1,7 hectare de teren privatizat al pieţei. Suprafaţa totală ocupată de tarabe şi hale este de 4 hectare.

Un alt agent economic, ce a cumpărat anterior un imobil din strada Armenească, a privatizat şi trotuarul din preajmă. Acum, fiecare metru pătrat din acest trotuar este dat în arenda ţăranilor, pentru a vinde produsele, cu 50 de lei pe zi.
“Agentul economic Mercur SRL a privatizat în perioada anilor 2002-2006 imobilul din strada Armenească, iar, ulterior, a cerut privatizarea terenului aferent, ceea ce s-a făcut cu încălcarea legislaţiei în vigoare, pentru că trotuarul este utilitate publică”, a spus şefa direcţiei Asistenţă Juridică, Diana Gurschi.

“În baza la ce un agent economic pretinde o taxă de 50 de lei pentru un metru pătrat de trotuar, când în piaţă, la tarabă, preţul este de 12 lei? Privatizăm trotuarul şi începem a-l da în arenda? Mai sunt doritori? Interesantă activitate!”, a replicat primarul Dorin Chirtoacă. (Ştirea Zilei)

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)