10 ani cu Ethno Jazz Festival

Ethno Jazz Festival, iniţiat de grupul „Trigon”, a ajuns la ediţia a 10-a, aniversară. Ediţia curentă se va desfăşura între 22 şi 25 septembrie, pe scena Teatrului Naţional „Mihai Eminescu”. Festivalul va fi inaugurat joi cu un concert extraordinar, susţinut de formaţia „FuturEthno” din Polonia şi de grupul „Mozuluart” (Austria/ Zimbabwe).

Pe 23 septembrie vor evolua Franc Marocco din SUA şi Daniele Di Bonaventura din Italia, iar în partea a doua a concertului de vineri va prezenta un recital grupul „Jerez Texas” (Franţa, Spania). În data de 24 septembrie vom audia compoziţii interpretate de Nik Bartch’s Ronin din Elveţia şi de „Olier Baldi Trio” din Israel.

În ultima seară, pe 25 septembrie, va evolua „Magnus Lindgren Batucada Quartet” din Suedia. De asemenea, în finalul festivalului ni se oferă un program intitulat „Molodva Calls”, în cadrul căruia vom asculta piese în interpretarea jazmanilor M. Lotz, P. Pallesen, J. Gilbert (Olanda, Germania, SUA) şi al formaţiei „Trigon” (R. Moldova), condusă de Anatol Ştefăneţ.

I.N.