„Zimbrii” pot să-i facă campioni pe „daci”

FC Sheriff riscă să piardă cel de-al 11-lea titlu consecutiv de campioană a Republicii Moldova după ce a pierdut 0-1 derbiul cu FC Zimbru. După această înfrângere, „sheriffii” sunt la patru puncte în spatele celor de la FC Dacia, care au terminat la egalitate, scor 0-0, meciul cu Rapid Ghidighici, în timp ce „zimbrii” au urcat pe locul patru, loc care permite participarea în preliminariile Europa League.

FC Sheriff nu-şi permitea să facă paşi greşiţi în campionat, era la trei puncte în spatele liderului, şi a început în forţă partida cu FC Zimbru. În prima repriză, tiraspolenii au avut două bare prin Tommy Abu, jucătorul din Siera-Leone, şi Anatol Cheptine. Şi brazilianul Jimmy Franca putea să marcheze, dar a ratat dintr-o poziţie foarte bună. „Am avut şanse de a marca şi cred că altfel erau să decurgă ostilităţile în teren. Oricum, mai sunt şase etape,  vom lupta până la capăt”, a spus antrenorul FC Sheriff, Andrei Sosninţki.

Şişchin îi face campioni pe „daci”?

Se părea că meciul se va termina cu scorul înregistrat din primul minut, însă veteranul „zimbrilor”, Oleg Şişchin, în minutele de prelungire, a reuşit un gol fabulos în poarta nefericitului Vladislav Stoianov, care a ieşit neinspirat dintre buturi. Fostul jucător al FC Dacia le-a făcut un serviciu foştilor colegi, care s-au distanţat la patru puncte de FC Sheriff.

Suporterii FC Zimbru, care, la începutul meciului, i-au acuzat pe fotbalişti că fac jocul celor de la FC Dacia, au revenit la sentimente mai bune odată cu această victorie împotriva rivalilor de la FC Sheriff. „E meritul nostru că am câştigat acest meci. Dedicăm această victorie suporterilor noştri”, a fost mesajul împăciuitor al lui Şişchin.

„Dacii” au suferit cu Rapid

Jucătorii FC Dacia au aflat în timpul meciului de rezultatul dintre FC Zimbru şi FC Sheriff, acest lucru i-a costat victoria în meciul cu Rapid Ghidighici. Elevii lui Igor Dobrovolski se puteau distanţa la şase puncte de FC Sheriff, dar sunt mulţumiţi şi de egalul obţinut pe terenul echipei din Ghidighici.

În alt meci al etapei, FC Milsami Orhei a obţinut o remiză în ultimele minute ale partidei cu Iskra Staly, scor 2-2 şi şi-a consolidat poziţia a treia în clasament. La rândul său, FC Olimpia a pierdut două puncte preţioase cu Sf. Gheorghe Suruceni, scor 1-1, acest rezultat i-a aruncat pe locul şase în Divizia Naţională. FC Academia UTM a câştigat cu 1-0 meciul cu FC Găgăuzia; FC Dinamo – FC Costuleni 0-1 şi FC Tiraspol – FC Nistru 1-0.

În clasament conduce FC Dacia cu 74 de puncte, FC Sheriff – 70, FC Milsami – 63, FC Zimbru – 62, FC Iskra şi FC Olimpia Bălţi – câte 61 de puncte.

Vitalie Hadei