„Zimbrii” pot decide viitoarea campioană a Moldovei

DIVIZIA NAŢIONALĂ // FC Sheriff poate fi scoasă din lupta pentru titlu dacă va pierde etapa viitoare de la FC Zimbru, iar FC Dacia se va impune în faţa FC Rapid

Lupta pentru primul loc în Divizia Naţională rămâne deschisă după ce FC Dacia şi FC Sheriff au câştigat în ultima etapă de campionat. „Dacii” s-au impus la limită, scor 1-0, în faţa celor de la FC Zimbru, iar campionii ultimelor zece ediţii de campionat au câştigat cu 3-1 duelul cu Iskra. Astfel, cu şapte etape înainte de finalul campionatului, FC Dacia are un avantaj de trei puncte în faţa FC Sheriff.

Echipa lui Igor Dobrovolski avea nevoie de victorie pentru a rămâne pe primul loc. Pentru asta, elevii săi au pus presiune şi şi-au creat câteva ocazii de gol. În minutul 65, un atacant de la Dacia a fost faultat în careul de 16 metri, iar arbitrul a dictat 11 metri. Lovitura de pedeapsă a fost executată de Levan Korgalidze. Cei de la FC Zimbru au încercat să egaleze, dar apărarea gazdelor a fost la înălţime, scorul a rămas 1-0.

Nu contează scorul, ci punctele

„Nu contează scorul cu care am câştigat, ci cele trei puncte. Aş vrea ca, până la final, să câştigăm cu 1-0 şi să devenim campioni”, a declarat la finalul meciului Korgalidze, marcatorul unicului gol al „dacilor”. La rândul său, antrenorul secund al FC Dacia, Alexandr Kamaldinov, a spus că meciul a fost echilibrat, dar echipa sa merita să câştige. „Punctul nostru forte a fost apărarea şi linia de mijloc. În atac am stat mai prost şi, din acest motiv, nu au fost mai multe goluri.

Oricum suntem mulţumiţi de rezultat, deoarece am luat trei puncte importante”, a precizat antrenorul.

FC Sheriff a întors rezultatul

În alt meci al etapei, principala contracandidată la titlu al „dacilor”, FC Sheriff, a avut un meci greu cu cei de la Iskra-Staly Râbniţa. Chiar dacă toţi se aşteptau că „sheriffii” vor defila cu Iskra, lucrurile nu au stat aşa. Oaspeţii au deschis scorul în minutul 34 prin Suchiu şi au redus la tăcere cele câteva sute de spectatori de pe stadionul „Sheriff”.

În repriza secundă, FC Sheriff a „reînviat” şi a reuşit în minutul 47 să egaleze prin Cheptine. Tiraspolenii au continuat să pună presiune la poarta Iskra şi au reuşit să treacă în avantaj prin golul marcat de Pesic. Oaspeţii nu au putut să mai organizeze atacul final, iar cele trei puncte au trecut în contul FC Sheriff.

Sosniţki: „Campioana să se decidă pe teren”

Antrenorul „sheriffilor”, Andrei Sosniţki, a spus că a tremurat în prima repriză, când tabela arăta 1-0 pentru oaspeţi. „Nu am început prea fericit meciul pentru noi, dar per total sunt mulţumit cum au reacţionat elevii mei în teren. Am reuşit să întoarcem rezultatul şi am luat cele trei puncte. Eu şi jucătorii mei nu ştiam rezultatul meciului dintre FC Dacia şi FC Zimbru, cred că aşa a fost mai bine. Speram totuşi că principala contracandidată la titlu să clacheze, dar nu a fost să fie. Mai sunt şapte etape de disputat şi se poate întâmpla orice”, a spus Sosniţki.

În altă ordine de idei, antrenorul crede că FC Dacia poate fi devansată în clasament, doar că echipele cu care trebuie să joace echipa din Chişinău să nu se dea la o parte. „Ar fi bine ca echipele pe care le va întâlni FC Dacia să dea totul pe teren. O să vedem ce o să se întâmple. Trebuie să câştigăm meciurile noastre, iar dacă FC Dacia va claca, cu atât mai bine”, a conchis acesta.

FC Sheriff poate fi scoasă din lupta pentru titlu dacă va pierde etapa viitoare de la FC Zimbru, iar FC Dacia se va impune în faţa FC Rapid.

În celelalte meciuri ale etapei s-au consemnat următoarele rezultate: FC Nistru – FC Academia UTM 1:0; FC Costuleni – FC Tiraspol 0:0; FC Găgăuzia – FC Rapid 1:3; Sf. Gheorghe – FC Dinamo 2:0; FC Milsami – FC Olimpia 2:1.

În clasament conduce FC Dacia – 73 p., FC Sheriff – 70, FC Milsami – 62, Iskra – 60, FC Olimpia – 60, FC Zimbru – 59, FC Rapid – 54, FC Tiraspol – 47, Academia UTM – 46, FC Costuleni – 21, FC Nistru – 21, FC Dinamo – 19, Sf. Gheorghe – 17 şi FC Găgăuzia – 14.

Vitalie Hadei