„Zimbrii” au pierdut derbiul şi îl aşteaptă pe Dobrovolski

DERBY // Echipa de la Chişinău, prea „verde” pentru a spera la titlu

FC Sheriff a câştigat derbiul cu FC Zimbru, scor 2-1, având un avantaj serios pentru câştigarea celui de-al 11-lea titlu de campioană. „Zimbrii” lui Serghei Stroenco au alergat mult, dar degeaba. În cadrul aceleiaşi etape, FC Dacia a jucat la egalitate, scor 1-1, cu FC Tiraspol. Echipa lui Igor Dobrovolski a pierdut două puncte importante şi ar putea ca în viitorul apropiat să o preia pe FC Zimbru.

Vitalie HADEI

Fotbaliştii lui FC Zimbru au vrut să strice tradiţia şi să se impună la Tiraspol în faţa rivalei FC Sheriff, dar nu le-a reuşit. Mult mai pragmatici, tiraspolenii au gestionat mai bine această partidă, deschizând repede scorul prin Balima, după o bâlbâială a fundaşilor adverşi. A fost cel mai rapid gol din istoria întâlnirilor dintre cele două echipe. Echipa lui Adlan Şişhanov, care a spus că e gata să parieze şi două milioane de dolari că formaţia sa va câştiga campionatul, a încercat să remonteze handicapul, dar tot gazdele au fost mai aproape de a marca.

Internaţionalul moldovean Anatol Cheptene a mărit avantajul echipei sale în minutul 82 şi nici cel mai înflăcărat fan al „zimbrilor” nu mai credea că favoriţii lor vor lua măcar un punct. Golul de onoare al echipei de la Chişinău a fost marcat în minutele de prelungire de către Oleg Molla care a transformat o lovitură de la 11 metri.

„Am pierdut din cauza noastră”

Antrenorul de la FC Zimbru, Serghei Stroenco, dar şi jucătorii săi, au declarat că meciul a fost pierdut din cauza lipsei de concentrare. „Nici nu ştiu ce să spun. Golurile au fost nişte cadouri enorme din partea noastră pentru adversar. Mă refer mai ales la primul gol. Nu am văzut de mult aşa gafă”, a spus Stroenco. „Am pierdut meciul din cauza greşelilor noastre. Cred că numai nouă ni se poate întâmpla aşa ceva. La primul gol trebuia să intervină cineva şi să scoată din careu acel balon”, a completat fundaşul Daniel Bălaşa.

„Anul trecut a fost un accident care nu se va repeta”

La rândul lor, jucătorii de la FC Sheriff sunt mulţumiţi că au reuşit să-şi adjudece cele trei puncte şi să se distanţeze la două puncte de FC Dacia şi la trei puncte de FC Zimbru. „Meciurile cu FC Zimbru au o încărcătură aparte pentru noi. Am luat toate punctele şi suntem pe primul loc. Cred că putem să luăm titlul anul acesta. Ceea ce ni s-a întâmplat anul trecut a fost un accident care nu se va mai repeta”, a spus portarul de la FC Sheriff, Vladislav Stoianov.

Dobrovolski se plafonează la FC Dacia

După victoriile chinuite din primele două etape, FC Dacia a reuşit doar un rezultat de egalitate pe teren propriu cu FC Tiraspol. Antrenorul Igor Dobrovolski crede că rezultatul nu corespunde realităţii din teren şi că echipa sa a pierdut trei puncte. „Am avut multe faze de poartă, la fel ca şi adversarii. Totuşi cred că noi suntem cei care am pierdut cele trei puncte”, a spus Dobrik. Surse apropiate FC Dacia susţin că actualul antrenor simte că se plafonează şi vrea o schimbare. Din câte se pare, acesta are şanse mari să ajungă la FC Zimbru, acolo unde este dorit de cei doi coproprietari – Nicolae Ciornîi şi Adlan Şişhanov. Ciornîi a declarat anterior că şi-l doreşte pe Igor Dobrovolski la FC Zimbru, iar când se va ivi ocazia, îl va aduce.

În celelalte meciuri ale etapei, FC Olimpia a pierdut cu 1-2 în faţa Sf. Gheorghe Suruceni, Milsami-Ursidos – CSCA-Rapid 3-1, Academia UTM – FC Nistru 0-0, Iskra – FC Costuleni 3-0.