„Zdob şi Zdub”, printre primii zece concurenţi la casele de pariuri

EUROVISION // Astăzi, 10 mai, va avea loc prima semifinală în care vor evolua primele 19 ţări

Dacă săptămâna trecută se clasau pe locul 9 în topul preferinţelor, ieri, luni, erau pe locul 15. Totuşi cele mai mari case de pariuri din Europa anunţă că zdubii vor intra în primii zece.

Google a creat un site unde fanii pot urmări evoluţia popularităţii concurenţilor în căutările online, prin intermediul unui grafic temporar şi al unui clasament al celor mai căutaţi concurenţi în mediul online. Datele oferite de Google Insights for Search, bazate pe traficul generat de căutări, sunt actualizate ca fanii să poată urmări drumul parcurs de concurenţi şi să le permită acestora să prevadă ţara câştigătoare.

Potrivit acestui site, trupa „Zdob şi Zdub” ocupa săptămâna trecută locul 9, fiind depăşită de trupa din România „Hotel FM”, care se situa pe locul 7 şi care îşi păstrează poziţiile. Luni, zdubii au coborât considerabil, situându-se pe locul 16 în topul preferinţelor fanilor din toată lumea. Nici vecinii de la Est nu se bucură de aprecieri – Ucraina se află pe locul 22 în acest top, iar Rusia – pe locul 29.

Printre ţările favorite sunt Irlanda, Danemarca şi Estonia. Săptămâna trecută, Germania era printre cei mai apreciaţi, însă acum se situează pe locul 6. Datele topului se schimbă de la o oră la alta.

Casele de pariuri le dau şanse mari zdubilor

Au toate şansele să treacă în finală şi să se claseze printre primele zece ţări, anunţă casele de pariuri europene, care, de obicei, nu dau greş. Trupa „Zdob şi Zdub” va evolua în a doua semifinală alături de Estonia, una din favoritele concursului. Getter Jaani, o tânără de 18 ani, a cucerit deja pariorii din Europa cu piesa „Rockefeller street”. Casele de pariuri îi prezic locul 3 în finală.
Cu toate acestea, zdubii nu-şi fac griji pe seama punctajului pe care îl vor acumula, aceştia se distrează la maxim la Dusseldorf, Germania. Plasează zilnic pe pagina lor oficială diverse filmuleţe cu ei pe la petreceri organizate de participanţii de la Eurovision. „Noi nu am venit aici să facem show şi să dăm puţină culoare acestui concurs, ne bazăm pe originalitate şi promitem un show de zile mari”, spune Roman Iagupov, solistul trupei.

În fiecare din cele două semifinale participă câte 19 ţări. Primii zece clasaţi în urma televotingului vor continua competiţia. Astfel, în marea finală vor evolua 25 de ţări, 5 din care sunt fondatoarele Eurovisionului şi intră automat în finala concursului. Eurovisionul a devenit faimos de-a lungul anilor pentru muzica, uneori, de o calitate îndoielnică, recitaluri bizare şi voturi despre care nu o dată s-a spus că se dau pe criterii politice. E uimitor cât de multe ţări au acordat cele mai mari note vecinilor, ediţie de ediţie.

Cu toate acestea, acest concurs are fani înfocaţi. Câştigătorul concursului se bucură de atenţie şi prestigiu, iar de-a lungul timpului, printre câştigătorii săi s-au numărat nume care au făcut legendă în muzică precum Abba şi Celine Dion.

Carolina CHIRILESCU

 

The following two tabs change content below.
Carolina Chirilescu

Carolina Chirilescu

Carolina Chirilescu

Ultimele articole de Carolina Chirilescu (vezi toate)