„Vulturii” au şomat la Tbilisi

FOTBAL // FC Milsami speră că va întoarce rezultatul în meciul retur de la OrheiEchipa tânărului milionar Ilan Şor, FC Milsami, a pierdut cu 0-2 meciul cu Dinamo Tbilisi din primul tur preliminar al Ligii Europa, dar speră că va întoarce rezultatul joi, la Orhei, când va avea loc meciul retur. „Am pierdut, dar mai păstrăm şanse de calificare. Sper că vom întoarce rezultatul în meciul retur de la Orhei”, susţine fundaşul român Ovidiu Mendizov.

Fără experienţă în cupele europene, FC Milsami a început meciul de la 0-1. Georgienii nu au strălucit, dar au profitat de o greşeală în lanţ a apărării orheienilor şi au deschis scorul în minutul patru. După alte şase minute, poarta lui Mihai Moraru a fost pusă iarăşi în pericol, dar linia de atac a georgienilor a ratat de puţin ţinta. Jucătorii lui Ştefan Stoica au încercat să se apropie de poarta adversă, dar nu le-a reuşit.

„Vulturi” adormiţi

La rândul lor, gazdele înţelegeau că scorul de 1-0 e fragil pentru a promova în turul doi preliminar şi au pus presiune la poarta lui Moraru şi în repriza secundă. Portarul Milsami şi-a salvat de câteva ori echipa, dar nu a mai putut face nimic în minutul 71, când gazdele au marcat pentru 2-0. În loc să schimbe cursul jocului şi să fie mult mai prezentă în atac, echipa lui Ştefan Stoica a părut adormită de atmosfera din tribunele stadionului cu peste 50 de mii de locuri din Tbilisi, putea încasa şi cel de-al treilea gol, echivalent cu eliminarea din cupele europene.

Mai cred în calificare

Vicepreşedintele FC Milsami, Dragoş Hâncu, e convins că în meciul retur de la Orhei, rezultatul poate fi întors, exact cum a făcut şi FC Zimbru acum 12 ani. „Cred că scorul de 2-0 este injust. Meritam mai mult în meciul de la Tbilisi. Oricum, în meciul retur, trebuie să fim precauţi în apărare şi foarte buni în atac pentru a mai spera la ceva. Dacă mai scăpăm măcar un gol în meciul de la Orhei, nu cred că mai avem şanse. Totuşi trebuie să fim siguri în forţele noastre şi, cu siguranţă, nu vom dezarma”, a spus Hâncu.

Vicepreşedintele FC Milsami a explicat şi motivul de ce noile achiziţii nu au jucat în meciul de la Tbilisi. „Jucătorii veniţi pot fi o soluţie pentru meciul retur, dar trebuie să fim conştienţi, să le oferim o perioadă de acomodare. Cert este că toţi fotbaliştii din lot cred în calificare şi vor face tot posibilul să o obţinem şi să promovăm în turul doi”, a conchis oficialul „vulturilor”.

„Georgienii nu sunt peste noi”

Chiar dacă cei de la Dinamo Tbilisi nu le-au dat nicio şansă în meciul tur, jucătorii FC Milsami nu cred că georgienii şi spaniolii care au venit la echipă le sunt superiori. „Din ceea ce am văzut în meciul tur, pot spune că Dinamo nu este peste noi ca valoare. Putem întoarce rezultatul la Orhei, mai ales că jucăm în faţa propriilor suporteri. Şanse de calificare mai avem, dar trebuie să fim foarte atenţi”, a spus fundaşul Ovidiu Mendizov.

Meciul dintre FC Milsami şi Dinamo Tbilisi va avea loc pe 7 iulie pe stadionul de la Orhei, la ora 18.00.

Vitalie Hadei