„Vali Boghean & Band” va susţine un concert sută la sută live

Astăzi, 9 decembrie, în incinta Teatrului Naţional „Mihai Eminescu”, Vali Boghean îşi va prezenta noul său proiect, „Vali Boghean&Band”. Cei prezenţi la spectacol vor primi în dar câte un CD ce conţine muzică de calitate.

După un an de muncă intensă, veşnicul îndrăgostit Valentin Boghean îşi prezintă band-ul. Cei şase profesionişti ai orchestrei sale vor prezenta o nouă latură a muzicii instrumentale. „Este o muzică căreia nu vreau să-i dau o clasificare, este în formulă de ţambal, contrabas, chitară, tobe.

Concertul va fi live ca întotdeauna, va fi altceva decât ceea ce am făcut până acum. Nu se aseamănă cu concertul susţinut în această primăvară, acela a fost un concert solo bazat doar pe creaţia mea”, ne explică finanţatorul band-ului.

Această orchestră este una din visele care au devenit realitate pentru Valentin, pentru că vor realiza împreună ceea ce îşi doresc şi ceea ce le place. De asemenea, lui Vali nu i-a fost greu să înfiinţeze acest band, deoarece are deja o experienţă bogată şi ştie cum să-l facă să fie de lungă durată.

„Nu contează banii, ci valorile morale”

Ca orice colectiv de instrumentiști, band-ul are nevoie de susţinere financiară, însă Valentin n-a format această orchestră pentru a câştiga bani: „Atunci când am decis să formăm acest band, am făcut-o din raţiuni morale, nu de dragul banilor. Şi din acest considerent, nu cred că band-ul meu va avea momente de criză. Băieţii mei ştiu ce vor de la muzică, cum se face şi ce valorează. Membrii band-ului participă la diverse proiecte, cântă pe la nunţi, în alte orchestre, prin proiectul „Boghean & Band” ne manifestăm altfel, banii chiar nu contează”.

Concertul va fi live, toţi spectatorii vor primi gratis câte un CD, „Doar ea”, primul în cariera solo a lui Valentin. Începând cu 2012, „boschetarul din dragoste” va duce la bun sfârşit cele două CD-uri pe care le-a început în acest an. De asemenea, are programate turnee în Ucraina, Turcia, apoi vor urma câteva în Europa şi America. Şi dacă suntem în ajunul sărbătorilor de iarnă, l-am întrebat pe Vali ce îşi doreşte să-i aducă Moş Crăciun, la care ne-a răspuns: „Nu vreau să-mi aducă niciun cadou, să le aducă daruri copiilor şi bătrânilor”.

C.C.