„Transparenţa” lui Mihai Ghimpu

Liderul liberal, Mihai Ghimpu, intenţionează să facă luni o serie de dezvăluiri privind modul în care au fost cheltuite cele 6 milioane de lei, de care a fost prejudiciat statul, în urma unei „erori” strecurate în textul unei legi aprobată de Parlament şi semnată de el în calitate de preşedinte al Parlamentului.

Anterior, Ghimpu a declarat pentru JURNAL că nu a citit legea înainte de a o semna. „Preşedintele nu verifică greşelile şi dacă cifrele corespund. Eu am semnat având semnăturile celor responsabili. Eu nu sunt vinovat”, a spus atunci Ghimpu.

Documentul se referea la activitatea cazinourilor din Republica Moldova şi ar fi trebuit să prevadă o taxă anuală de 360 de mii de lei pentru fiecare masă de joc, dar, în loc de această sumă, în text a fost indicată o sumă de două ori mai mică, de 180 de mii de lei.

„Nu mai vreau să stau la straja Alianței. Luni, voi ţine o conferință de presă referitor la legea jocurilor de noroc. Veți afla cine a luat acele 6 milioane și cum au fost ele împărţite. Și așa va fi în fiecare zi – transparenţă”, promite Ghimpu.

JURNAL a dezvăluit anterior că, după ce au avizat şi promulgat textul legii şi şi-au pus semnătura, nici preşedintele Comisiei parlamentare pentru economie, buget și finanțe, Veaceslav Ioniță, şi nici spicherul Mihai Ghimpu nu au depistat eroarea şi asta pentru că, au recunoscut ei, nu au citit textul.

În cadrul şedinţei de ieri a Parlamentului, Ghimpu însă a izbucnit declarând că a tăcut prea mult timp. „Am tăcut mult de dragul poporului, să nu fie AIE de râsul găinilor. Dar dacă lucrurile nu sunt înţelese, voi fi așa cum am fost toată viaţa – direct și deschis”, susține Ghimpu.

În pofida scandalurilor tot mai frecvente în sânul AIE, Mihai Ghimpu s-a arătat convins că Alianța trebuie să existe și că intenționează să facă aceste dezvăluiri doar pentru binele AIE.

„Ca și în familie. Dacă ţii la control copilul, el învaţă, vine la timp acasă, este mai corect și mai cinstit. Dacă nu, poate să-l atragă altcineva într-o parte”, a mai spus liderul PL.

Victoria POPA

 

The following two tabs change content below.
Victoria Popa

Victoria Popa

Victoria Popa

Ultimele articole de Victoria Popa (vezi toate)