„Ronaldo nu ştie să piardă”

Cristiano Ronaldo a plecat din Africa de Sud după ce Spania a învins Portugalia (1-0), însă imaginea sa a rămas zâmbitoare, învingătoare şi strălucitoare pe toate afişele publicitare din Africa de Sud.

Dacă peste ani cineva îşi va aminti că Ronaldo a fost la Cupa Mondială, va fi doar datorită zecilor de reclame, şi nu în urma unui gol norocos marcat împotriva Coreei de Nord. Cristiano şi-a dezamăgit ţara care îl adora până la meciul cu Spania. „O Jogo”, principalul cotidian de sport din Portugalia, l-a taxat dur pe căpitanul naţionalei: „CR Zero” a fost titlul de pe prima pagină. Portughezul a fost insipid, incolor şi inodor în meciurile de la acest turneu final, dar a strălucit în aproape toate reclamele.
A scuipat spre un cameraman!

Nervos după înfrângerea cu Spania, Ronaldo a scuipat spre un cameraman care îl filma când părăsea terenul. Portughezul i-a spus iniţial jurnalistului să nu-l mai filmeze, sugerându-i să meargă să asiste la bucuria Spaniei, din partea opusă a terenului. Cameramanul a continuat să filmeze, iar portughezul, nervos, a scuipat spre picioarele cameramanului. Imaginea cu gestul lui Ronaldo a împânzit internetul, iar reacţia fanilor a fost dură: conturile de pe Twitter şi de pe Facebook ale lusitanului au fost invadate cu mesaje de reproş: „Eşti dezgustător!”, „Gest de golan!” sau „Nu mai eşti un model pentru nimeni”.

„Ce caracter!!! Cristiano Ronaldo a demonstrat că nu ştie să piardă: a scuipat un cameraman!”, „Sport”, cotidian din Barcelona