„Olandezii joacă tiki-taka şi vor încerca să ne adoarmă”

Selecţionerul Gabi Balint nu crede că olandezii ne vor trata de sus, aşa cum au făcut cei de la Dinamo Kiev cu FC Sheriff. „Olanda, alături de naţionala Spaniei şi FC Barcelona, prestează cel mai spectaculos joc, au o posesie prelungită şi ne va fi foarte greu să le luăm mingea. Vor încerca să ne adoarmă, pentru ca ulterior să lovească decisiv”, a declarat Balint la conferinţa de presă prilejuită de reunirea lotului.

Balint a enumerat punctele forte ale adversarilor din meciul de vineri, partidă contând pentru preliminariile Euro-2012, dar a spus că batavii au şi puncte slabe. „E foarte uşor să evidenţiezi punctele lor forte, mai greu este când vine vorba de neajunsurile lor. Ei atacă foarte mult, inclusiv cu fundaşii laterali. Noi trebuie să profităm atunci când se descoperă în apărare şi să-i surprindem. Totodată, nu trebuie să ne apărăm în careul de 16 metri, ci să o facem cât mai sus”, a menţionat selecţionerul.

Presiunea e pe olandezi

Antrenorul naţionalei nu-şi face griji în ceea ce priveşte moralul celor 21 de jucători convocaţi pentru meciul cu Olanda. „Fotbaliştii sunt foarte motivaţi pentru acest meci. Mi-e frică să nu se accidenteze între ei la antrenamente, deoarece fiecare vrea să fie în teren contra olandezilor. Presiunea este pe ei. Noi nu avem ce pierde, ci doar de câştigat. Mai mari griji îmi fac în perspectiva meciului cu San Marino. Nimeni nu ne va ierta dacă vom pierde în faţa lor. Astfel, la acel meci trebuie să lucrez asupra moralului fotbaliştilor mei”, a punctat fostul internaţional român.

Nemulţumit de mentalitatea tricolorilor

Chiar dacă spune că internaţionalii noştri sunt motivaţi pentru meciul cu Olanda, Balint este nemulţumit de faptul că aceştia se mulţumesc cu puţin. „Mentalitatea jucătorilor noştri lasă de dorit. Am jucat bine cu Ungaria, dar am pierdut. Pe acest fond a apărut ideea că am jucat bine, dar nu am avut noroc. Eu nu accept aşa ceva. Mai bine jucăm prost, dar câştigăm. Vreau să-i învăţ pe jucători să se simtă importanţi în orice împrejurare. Dacă porneşti să joci contra lui Wesley Sneijder cu gândul ca să nu-l atingi, pentru că ţi-e ruşine, atunci degeaba mai ieşi în teren”, a fost mesajul lui Balint, care speră să schimbe mentalitatea jucătorilor moldoveni în mandatul său.

Biletele la meci s-au vândut în cinci ore

Cele 7000 de bilete pentru meciul dintre naţionala R. Moldova şi Olanda s-au vândut în cinci ore. Cei care au prins bilete au achitat între 60 şi 200 de lei, dar le-au scos ulterior în vânzare pentru 500 de lei. Astfel şi în Republica Moldova au apărut bişniţari, care au cumpărat sute de bilete cu preţul de până la 100 de lei şi le-au vândut pentru 500.

Rebeja: „Avem nevoie de un stadion mai mare”

Vicepreşedintele FMF, Radu Rebeja, nu a fost surprins că biletele s-au vândut aşa repede. „Vine Olanda, care este vicecampioană mondială. Cred că a venit momentul să avem un stadion mai mare. Interesul faţă de echipa naţională este în continuă creştere şi avem nevoie de o arenă mai mare”, a spus Rebeja, care a fost completat de Balint. „Cred că dacă era un stadion de 40 de mii de locuri, tot nu era suficient pentru acest meci. Olanda este una dintre cele mai bune echipe din lume, iar din acest motiv toţi vor să o vadă”.

Meciul dintre naţionalele Republicii Moldova şi Olandei va avea loc pe opt octombrie curent, pe arena „Zimbru”, începând cu ora 21.30.

Vitalie Hadei